20/01-12   -   Pressemeddelelse

Polen snød Danmark til sidst

Efter det knebne nederlag til Polen ser Danmarks medaljechancer skidt ud

Med et knebent nederlag til Polen på 27-26 i den sidste kamp i puljen ser det for alvor skidt ud for Danmark ved EM i Serbien. Det danske nederlag betyder højest sandsynligt, at semifinalechancen er væk - eller i bedste fald meget begrænset. Som minimum skal alle tre kampe i mellemrunden vindes samtidig med, at de øvrige resultater skal flaske sig.

Det var ellers fint og flydende dansk angrebsspil fra start af med blandt andet et par dejlige hug fra Mikkel Hansen mod et fladt polsk forsvar. Til gengæld havde et ligeledes fladt dansk forsvar, der koncentrerede sig meget om stregspilleren Bartocz Jurecki, det svært med den store skytte Michal Jurecki, der bankede flere kasser ind i Niklas Landins højre hjørne.

Rasmus Lauge var blevet valgt som playmaker, og den unge gut lagde ud med et par energimål til stillingen 5-5 efter 11 minutters spil. Og da Thomas Mogensen afløste ham nogle minutter senere, gjorde Flensburgspilleren straks sin pligt med et mål.

Niklas Landin, som havde det svært i starten, pillede et polsk straffe ved 8-7 til danskerne og den redning gav danskerne et moralsk boost.

Samtidig kom Kasper Søndergaard ind i halvlegens sidste tredjedel og gjorde en afgørende forskel ved at tilkæmpe sig straffekast, score fra distancen og et målgivende opspil til Lasse Svan Hansen, der overraskende var blevet valgt frem for Hans Lindberg. Thomas cementerede den gode danske periode, da han kort før pausen scorede til 14-10.

De fire måls forskel holdt sig et pænt stykke ind i anden halvleg, men da Polen reducerer til 18-21, falder det danske spil - især i forsvaret - fra hinanden. Og justeringen med at dække en skæv 5-1 med Hans Lindberg fremme, gjorde det slet ikke bedre.

Da Lars Christiansen misser sit andet straffekast i halvlegen, er det indledningen til adskillige danske afbrændere. Samtidig gjorde Polens mandsopdækning af Mikkel Hansen ondt og ødelagde rytmen.

Kampens slutminutter var utroligt hektiske, med flere udvisninger, grimme afbrændere, store redninger og angrebsfejl, men desværre faldt det hele ud til Polens fordel, så Ulrik Wilbeks tropper får sit andet nederlag ved EM.