24/01-12   -   Pressemeddelelse

Danmark holdt liv i håbet

Med en sejr på 28-26 over Tyskland og et polsk nederlag til Makedonien lever medaljehåbet stadig

Der er stadig liv i det danske medaljehåb ved EM i Serbien efter en livsnødvendig dansk sejr på 28-26 over Tyskland i den anden kamp i mellemrunden efter en pauseføring på 17-14. Sejren betyder, at hvis danskerne slår Sverige i den sidste kamp, og Polen tager point fra Tyskland, kan holdet komme i semifinalen.

Danskerne med Bo Spellerberg som spilstyrer fik ellers en skæv start, de virkede usikre, tempoet var for lavt, og der spillet alt for sidelæns. Store afbrændere på Silvio Heinevetter af Anders Eggert og Hans Lindberg hjalp heller ikke, og den dårlige start resulterede i en tysk føring på 5-1.

Det betød, at Ulrik Wilbek tog en helt nødvendig timeout allerede efter fem minutters spil. Rasmus Lauge kom ind og afløste en overgearet Spellerberg og satte skik på spillet.

Et par scoringer af Rasmus Lauge og Mikkel Hansen samt flere Niklas Landin-redninger fik en tysk føring til at skifte til 6-6 efter 12.30 minutter. Mikkel Hansen fortsatte med at skyde, men uden det nødvendige opspil og skuddene var intet problem for Heinevetter.

Nikolaj Markussen, der har spillet uden den store succes indtil videre, kom ind og gjorde det fint og var medvirkende til, at Danmark vandt et overtal med 2-0 til stillingen 8-8. Og da Niklas Landin fortsatte med at parere de tyske skud og på samme tid serverede flere sukkerbolde til Anders Eggert og Hans Lindberg i kontraløbene, bragte de rød/hvide sig for første gang foran med 14-11 efter 24 minutter.

I halvlegens sidste minutter plaffede Nikolaj Markussen et par hopskud ind og var medvirkende til en dansk pauseføring på 17-14.

Pausen i det serbiske omklædningsrum fik angrebsspillet lidt ned i tempo, men tre kontrascoringer af Anders Eggert og en godt spillende Thomas Mogensen fik nerverne tilbage i rette niveau, så rytmen indfinder sig igen. Stillingen øges til 21-16 efter 37 minutter.

Tyske Lars Kaufmann vil meget gerne til fadet, men bortset fra et par enkelte bolde, har forsvaret og Niklas Landin godt styr på den hårdtskydende Flensburg-back. Et dansk undertal, hvor spillerne stresser unødigt, giver 'kun' en tysk overtalssejr på 2-1, men derudover får forsvaret afvist de fysisk stærke tyskere.

Da danskerne selv er i overtal fra det 45. til 47. minut spiller skidt og taber med 2-0, sætter det gang i en tysk ophentning og en reducering til 24-23. Det tvinger Wilbek til at tage en timeout, men da Mikkel Hansen af nødvendighed plaffer en bold op i det ene kryds, overvinder holdet den lille midtvejskrise.

Kampen står derefter og vipper. Både Rene Toft Hansen og Hans Lindberg misser et par 'direktører', men da Niklas Landin hiver storspillet frem, og Anders Eggert scorer på et ualmindeligt vitalt straffekast, kommer danskerne foran med 27-24.

I slutminutterne, hvor Hans Lindberg modtager en noget hård udvisning, brænder den ellers så sikre Uwe Gensheimer først en friløber og siden et straffekast på Niklas Landin, der storspiller i kampens afslutning og sikrer en fantastisk dansk sejr på 28-26 - og holder liv i håbet!