06/02-12   -   Pressemeddelelse

Fortjent pokaltriumf til AG København

AG København genvandt pokalen efter Nordea Cup finale med mange flotte præstationer

Med en sejr på 32-26 over Aalborg Håndbold genvandt AG København søndag den danske håndboldpokal efter en Nordea Cup-finale, der bød på et generelt højt niveau tilsat adskillige fornemme individuelle præstationer.

Og som samtidig var en tydelig demonstration af, at den københavnske forstadsklub i alle spillets facetter er i en klasse helt for sig selv herhjemme.

Finalen fik en noget særpræget åbningsfase, idet kampens dommere måtte udskiftes efter knapt syv et halvt minuts spil.

Jens Nybo, der indtil da sammen med makkeren Leif Poulsen havde fløjtet fejlfrit, blev ramt af, hvad den 49-årige rutinerede opmand selv betegnede som et smæk i akillessenen, og så måtte kampen ved stillingen 4-2 til AG København afbrydes, indtil reservedommerne Mads Hansen og Martin Gjeding var klar til at gøre deres entre.

Denne ufrivillige pause gjorde tilsyneladende intet mærkbart afbræk i den opvisning, det 38-årige islandske håndboldgeni Olafur Stefansson allerede da var godt i gang med.

Ikke alene var Stefansson selv en konstant trussel mod Aalborg-målet, han leverede også det ene fabelagtige opspil efter det andet. Islændingens spil var sand nydelse, og da Mikkel Hansen også midt i 1. halvleg begyndte at byde ind i banens modsatte side, lignede det en hurtig afgørelse med en alvorlig lussing til de ellers tappert kæmpende nordjyder.

Aalborgs angrebsspil hang ikke nær så godt sammen som de danske mestres, men i Kristian Kjelling havde holdet 1. halvlegs anden helt store individuelle profil.

Kjellings tre underhåndsscoringer før pausen var i ubestridt verdensklasse, men i takt med at nordmanden i stigende grad overtog initiativet, faldt de resterende nordjyske bagspillere ud af billedet.

Støt og roligt øgede AG København føringen, så den tre gange før pausen var på fem mål. Kjelling var de berømte små marginaler fra at reducere til 15-12 på tremeter efter tid, men ind ville den dansende bold ikke, så de to hold gik i kabinen ved stillingen 15-11.

Efter pausen skiftede kampen karakter to gange og to helt andre individualister overtog scenen.

Og som en understregning af AG Københavns imponerende bredde var det den kommede årets pokalfighter 2012, Mikkel Hansen, og Kasper Hvidt, der totalt stjal billedet efter pausen.

Men før de i fællesskab på det nærmeste afgjorde, hvor pokalen skulle stå, sørgede primært Jonas Larholm for, at der momentvis kom elementær spænding tilbage i kampen.

Tre gange var den københavnske føring reduceret til et mål, men ved 18-17 lukkede Hvidt totalt af i AGK målet, mens Mikkel Hansen var i særklasse i banens modsatte ende.

Kampen sidste fase var ren cruise control for de forsvarende og nu dobbelte danske pokalmestre.