Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
22/03-12   -   Pressemeddelelse

Dansk nederlag i svingende EM-opgør

Kvaliteten var mildt sagt svingende da Danmark tabte det første af ugens to EM kval-opgør til Kroatien

Efter en helt usædvanligt svingende indsats tabte det danske kvindelandshold onsdag med 21-19 i den første af ugens to EM-kvalifikationskampe mod Kroatien, og danskerne skal nu vinde lørdagens kamp i Randers for at kunne byde ind på førstepladsen i EM kval gruppe 6.

Det startede ellers forrygende for de danske piger i Cebtar Zamet i den kroatiske havneby Rijeka.

Efter elegante Maja Zebic' indledende scoring fra venstre fløj til kroatisk 1-0 føring dominerede Pytlicks piger de næste syv minutter totalt i begge banens ender.

Christina Krogshede var lagt frem i en skæv 5-1 mod kroaternes verdensstjerne Andrea Penezic. Hjemmeholdets angreb var som paralyseret af denne simple manøvre og Karin Mortensen tog sig med stor autoritet af det lidt, der kom gennem den danske defensiv.

Kontraspillet fik gyldne muligheder og i det etablerede angreb var Krogshede idékvinde bag en fantasifuld og tempofyldt offensiv.

7-2 i dansk favør viste måltavlen, da kroaterne kaldte til timeout i det 8. minut, og så vendte kampen ellers fuldkommen på hovedet.

Bortset fra Pernille Larsens enlige træffer, scorede de danske piger ikke i siger og skriver 20 minutter. Og det trods overtal og et stadig ikke alt for overbevisende kroatisk angreb.

Bagspillet stivnede, backs spillede sidelæns og indspillene til stregen var forudsigelige og uanvendelige.

I den modsatte ende af banen blev danskerne ramt af tre udvisninger - de to begået mod kroaternes i særklasse bedste spiller før pausen, playmaker Ivana Lovric, som i det sidste kvarter af 1. halvleg spadserede forbi de danske forsvarsspillere, som det passede hende.

Det hjalp på danskernes angreb, at Krogshede og Line Jørgensen kom på banen igen mod halvlegens slutning, men forhindre en kroatisk pauseføring på 13-10 og altså en gevinst på 11-3 i de sidste 22 minutter af halvlegen kunne de ikke.

Tendensen fra slutningen af 1. halvleg fortsatte efter pausen.

Danskerne, der nu havde fået Christina Pedersen på mål, slog pænt fra sig i forsvaret, men afslutningerne var alt for febrilske og holdet formåede ikke at slå mønt af hele to overtalssituationer i halvlegens første ti minutter.

I alt tre overtal hvoraf kroaterne vandt de to og det tredje sluttede 0-0. Det bør give stof til eftertanke.

Men Jan Pytlick er ikke alene om det problem. Hans kroatiske kollega Vladimir Canjuga måtte også se til, at hans mandskab tabte to overtal, blandt andet på et par fornemme scoringer fra Pernille Larsen, som efter pausen endelig løste op for sit store potentiale - og så var den kroatiske føring ved 17-16 pludselig reduceret til et enkelt mål 12 minutter før tid.

Danskerne havde et par muligheder for at få fuld kontakt, men i stedet blev det Miranda Tatari, der med et par hurtige scoringer fik genetableret de tre måls forspring - kampen var reelt afgjort ti minutter før tid.

Kroatien bragte sig på 20-16, da det fem minutter før tid lykkedes Danmark at vinde et overtal, da næsten-debutanten Trine Østergaard scorede til 20-17 på kontra.

Maria Fisker reducerede yderligere på straffe, og præcis to minutter før tid gjorde Viborg-fløjen det til 20-19 på kontra i endnu et dansk overtal.

Andrea Penezic sled sig igennem til 21-19 med halvlandet minut igen, og Danmarks sidste chance for at nå op røg i vasken med en uprovokeret aflevering ud over sidelinjen.

Desværre et godt billede på en kamp, hvor de danske piger viste stor vilje, men hvor den spillemæssige præstation var usædvanligt svingende.

En revanche i lørdagens returopgør i Randers er bestemt inden for mulighedernes rækkevidde - ligesom Kroatien så langt fra kan føle sig sikker på førstepladsen i EM kvalifikationsgruppe 6.

Dertil er en dansk tre måls sejr på hjemmebane for stor en mulighed.

Relevant information

http://www.dhf.dk


Pressekontakt


Firma

Dansk Håndbold Forbund
Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby, Danmark

  43 26 24 27
  29 16 09 10

http://www.dhf.dk

Modtag nyheder fra Dansk Håndbold Forbund på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire