02/04-12   -   Pressemeddelelse

Danmark gjorde rent bord ved EM-kval

Det mandlige U18 landshold vandt også sin sidste kamp i EM-kvalifikationen

Det mandlige danske U18 landshold gjorde rent bord i EM-kvalifikationen, da holdet søndag middag i Nove Veseli besejrede de tjekkiske værter for kvalgruppe 3 med 29-20 efter dansk pauseføring 14-13.

"Vi spillede en rigtigt god kamp, og for første gang hernede kom vores bedre fysik til sin ret i begge ender af banen," lyder udmeldingen fra en ovenud tilfreds landstræner, Claus Hansen.

"Fra start fik vi slået et hul på 3-4 mål, men tjekkerne har et godt hold med nogle fine skytter, så vi vi aldrig for alvor lagt afstand til dem før pausen. Jeg vil dog mene, at vi med et par afvisninger mere i forsvaret og lidt mere koncentration i afslutningerne kunne være gået til pause foran med 4-5 mål."

Claus Hansen fik den føring, han efterlyste, da danskerne fra 2. halvlegs start gik frem i et offensivt forsvar.

"Det kunne tjekkerne ikke finde et ordentligt modtræk imod, så vi rykkede fra pausestillingen 14-13 til 21-13 - og kampen var afgjort," siger Claus Hansen, der efter et kvarters spil skiftede Bertram Obling ind i det danske mål - og præcis som det var tilfældet i lørdagens kamp mod Grækenland stod Skanderborg-keeperen strålende og han blev da også efterfølgende kåret som Danmarks Man of The Match.

"Jeg synes, hele holdet fortjener stor ros for en koncentreret og yderst opløftende indsats," konkluderer Claus Hansen.

Med maksimum point og en førsteplads i gruppen får det danske hold en favorabel seedning ved lodtrækningen til EM, som afvikles i Østrig i perioden fra den 12. til 22. juli.

Tjekkerne spillede lørdag uafgjort 29-29 mod Slovakiet, men kval-værterne slipper alligevel med til EM på grund af en bedre målscore end nabolandet.

I weekenden lykkedes det desuden for Kroatien, Polen, Norge, Spanien, Tyskland, Slovenien, Sverige, Ungarn og Frankrig at kvalificere sig, mens Rusland trods hjemmebane i Krasnodar noget overraskende formentlig må se Hviderusland løbe med den ene af de to pladser fra kval-gruppe 6, efter at hviderusserne lørdag besejrede værterne med 31-26 i de to tidligere Sovjet-landes indbyrdes opgør.