01/05-12   -   Pressemeddelelse

Århus vandt første DM-finale med otte

Århus Håndbold står med gode kort på hånden til at tage DM for U18 drenge efter sejr i første kamp

Århus Håndbolds U18 drenge med en flot spillende Martin Risom (billedet) vandt mandag aften den første DM-finale over Skanderborg Håndbold med 25-17 efter en føring på 14-8 ved pausen.

Mere end 1100 tilskuere overværede, at der i kampens første ti minutter i princippet kun var et hold på banen.

Med en forrygende Jimmy Andersen mellem stængerne fik Århus-forsvaret lukket fuldstændigt ned for udeholdets skytter, og der skulle gå 11 et halvt minut, før Søren Rahr endelig fik Skanderborg på tavlen.

Da havde århusianerne scoret seks gange og bagkæden med Martin Risom, Frederik Krarup og ikke mindst Henrik Juul fik lagt et gevaldigt pres på Skanderborg-forsvaret, der virkede rådvilde og gav rigeligt med plads til hjemmeholdets snu og scoringssikre stregspiller Sebastian Thorsen.

Også Århus' højre fløj, den islandske U-landsholdsspiller Sigvaldi Gudjonsson var stærkt spillende - men det var først og sidst keeper Jimmy Andersen, der på det nærmeste ejede Vejlby-Risskov Hallen før pausen.

Århus-målmanden, der såvel i statur som spillestil i næsten uhyggelig grad minder om klubbens førsteholdskeeper, Jan "Tromle" Nielsen, pillede samtlige forsøg fra Skanderborgs bagspillere, og den talentfulde venstre fløj, Buster Juul, måtte se hele tre kæmpechancer tilintetgjort af Jimmi Andersen.

Århus nåede på 10-2 og 12-3 før to udvisninger i træk gav Skanderborg fire gyldne minutter, hvor de fik reduceret til 12-7.

Århus fik øget føringen til seks mål ved pausestillingen 14-8, og i starten af 2. halvleg var det så Skanderborg, der havde to mand i straffeboksen - godt et minut oven i købet på samme tid.

Det udnyttede hjemmeholdet til at bringe sig foran 17-9, og havde det ikke været for en voldsom utålmodighed i ankomstfasen, burde den føring have været på mindst 10 overskydende mål.

Århusianerne nåede ikke længere end til at skabe en difference på ni mål, før det blev åbenlyst, at holdets relativt begrænsede bredde slog igennem.

Skanderborgs Martin´"Mauer" Larsen og Søren Rahr fik langt om længe lagt pres på de trætte Århus-drenge og i angrebet tog det orangeklædte hjemmehold mere og mere hasarderede chancer.

Skanderborg nåede på 19-14, før "Mauer" fik sin anden udvisning og Århus fik ny luft.

Thorsen fik mere plads på stregen, scorede sikkert både på frispilning og straffekast til føring 23-14 og blev med i alt otte mål topscorer i denne første DM-finale.

I slutminutterne fik Skanderborg minimeret nederlaget til at være på otte mål en stor men ikke umulig difference at indhente, når der tirsdag den 8. maj klokken 19 spilles returopgør i Morten Børup Hallen.