30/07-12   -   Pressemeddelelse

Dansk sejr i midnatsgyser

Anders Eggert iskold da Danmark åbnede OL med vigtig sejr

De danske europamestre i herrehåndbold åbnede sendt søndag aften den olympiske turnering i London med at besejre Ungarn 27-25 i en kamp, der blev præcis lige så vanskelig, som danskerne med landstræner Ulrik Wilbek i spidsen havde forventet.

Og problemerne var åbenlyse fra start, hvor især tre ungarere i kampens åbningsfase voldte danskerne besvær.

Snart 36 årige Nandor Fazekas var på det nærmeste umulig at passere for de danske skytter, og i banens modsatte ende havde danskerne kun begrænset succes i forhold til at få fat i Laszlo Nagy i kampens første kvarter, mens den tidligere Viborg-spiller, Gebyr Csaszar, på det nærmeste gjorde, hvad der passede ham i starten af kampen.

Her kunne et ikke alt for overbevisende dansk forsvar prise sig lykkelig for, at Niklas Landin tog fornemt fra - og i det danske angreb var Anders Eggert alene om at udgøre en konsekvent trussel.

Venstre fløjen scorede de første tre danske mål, han stod for fire af de første seks og var sammen med Landin manden, der fik begrænset den ungarske føring til "kun" tre mål ved 8-5 efter 15 minutter.

Men så meldte to af Eggerts klubkammerater fra Flensburg/Handewitt sig ind i kampen.

Altid hårdt arbejdende Thomas Mogensen fik scoret og trukket den udvisning, der første til dansk udligning ved 8-8 - og Michael V. Knudsen sørgede i det 25. minut for kampens første danske føring ved 10-9 på et forrygende scoring efter Bo Spellerbergs geniale indspil.

Landin hev endnu et par super-redninger op af posen, og da Spellerberg i overtal scorede til 12-9, afsluttedes ti fantastiske minutter, som Danmark isoleret vandt 7-1.

Ulrik Wilbek valgte noget overraskende at sende Nikolaj Markussen på banen 50 sekunder før 1. halvlegs ophør, men det gav uddeling, da Atletico Madrid-spilleren hamrede bolden ind til dansk pauseføring 13-10 i en aktion, hvor han samtidig fremprovokerede aftenens anden udvisning til Laszlo Nagy.

Barcelona-stjernens to udvisninger fik den ungarske træner Lajos Mocsai til at holde ham ude i godt 20 minutter af 2. halvleg - men i stedet overtog trænerens egen søn, Tamas Mocsai, scenen og var manden bag, at ungarerne ved 16-16 på syv minutter hentede den danske føring.

Mocsai jr., der til daglig er klubkammerat med det halve danske landshold i Flensburg, lod selv hammeren lyne flere gange, og lagde nogle flotte assists ind til stregen.

I den anden ende af banen, var det også en bagspiller/stregspiller kombination, der var klart farligst i skikkelse af boldgeniet Mikkel Hansen og krigeren Michael V. Knudsen.

Knudsens hurtige ryk og konsekvente boldsikkerhed var den perfekte station for Hansens varierede og kreative indspil, og scorede Knudsen ikke selv, fik han fremtvunget de straffekast, som Anders Eggert med en kølig selvfølgelighed omsatte maksimatlt.

Gabor Csaszar fik sin anden luft og bragte Ungarn på 23-21 otte minutter før tid, men igen sluttede danskerne halvlegen bedst af, og blandt andet fik forsvarsgeneralen Kasper Nielsen slidt sig til en uhyggeligt vigtig scoring ved 25-23.

Ungarerne hang dog stadig på, og da kampen gik ind i sit sidste minut ved dansk føring 26-25 var absolut intet afgjort.

Wilbek kaldte til timeout 30 sekunder før tid, Mogensen høstede et straffekast 13 sekunder senere og Eggert passerede Fazekas til en snæver, men fuldt fortjent og ualmindeligt vigtig dansk sejr.