06/08-12   -   Pressemeddelelse

Danmark spillet ud af hallen, da Mikkel Hansen blev mandsopdækket

Det skulle være en gruppefinale, der kunne bane vejen for en nemmere vej til semifinalen ved OL for Ulrik Wilbek og hans spillere. Men kampen mod de ubesejrede kroater var kun lige i begyndelsen indtil 6-6, da Danmark fik to udvisninger og modstanderne begyndte at mandsopdække Mikkel Hansen.

Derefter faldt holdet fuldstændig sammen og tabte med utrolige 32-21 til et uhyre formstærkt kroatisk mandskab.

I modsætning til de øvrige kampe i turneringen, fik Danmark faktisk en udmærket start. Rytmen i angrebsspillet var god, fløjene fik det rigtige opspil, og der blev scoret på chancerne. I den anden ende leverede Niklas Landin adskillige klasseredninger på blandt andet Igor Vori, der fik masser af plads på stregen, og Cupic, som brændte to straffekast.

Men da Ivano Balic begyndte at forfølge Mikkel Hansen i det danske angrebsspil, ramlede offensiven aldeles. Skuddene røg ind i de store kroatiske parader, oppresset til fløjene røg ind i den ene angrebsfejl efter den anden, og østeuropæerne fik løbet sig til en håndfuld kontrascoringer.

Hvis danskerne endelig kom hjem i forsvaret, spillede kroaterne sig igennem uden de store problemer, og det virkede som om, at de rent fysisk var de rød-hvide spillere aldeles overlegne.

14-9 til Kroatien i pausen, men nu fik danskerne en lang pause, hvor fejlene kunne blive rettet. Men ak, to lynhurtige baglæns mål betød, at Ulrik Wilbek tog den måske hurtigste timeout på et dansk landshold nogensinde. 1.30 sekunder og så stod den på en træneropsang og krav om at holde sig til planen.

Det var spildte ord, Kroatien rykkede fra til 19-10 på rekordtid og kampen var reelt afgjort efter blot fem minutter i anden halvleg!

Det eneste, der fungerede acceptabelt i de sidste 30 minutter, var opspillet til Hans Lindberg og hans fem flotte mål fra fløjen. Resten var fejl på fejl og en noget passiv Mikkel Hansen, der forsvandt ud af matchen.

Nu skal danskerne vinde over Sydkorea i den sidste kamp i gruppespillet på mandag, så andenpladsen i gruppen kan sikres og holdet få ny energi, inden kvartfinalen skal spilles.

Men indtil videre er Kroatien sammen med Frankrig og Island favorit til OL-guldet - forhåbentlig kan de danske europamestre komme tilbage på sporet igen.