07/08-12   -   Pressemeddelelse

Ujævn indsats i smal dansk sejr

Danmark rejste sig resultatmæssigt mod Korea men spillet haltede undervejs

Det danske herrelandshold fik resultatmæssig oprejsning efter lørdagens sammenbrud mod Kroatien, da holdet mandag eftermiddag vandt den sidste gruppekamp ved OL med 26-24 over Korea, men bortset fra kampens første og sidste ti minutter var spillet - og for de sidste 20 minutter af 1. halvlegs vedkommende også indstillingen - absolut ikke godkendt.

Fra dansk føring 7-5 skabt på en række af Bo Spellerberg nydeligt iscenesatte angreb med Michael V. Knudsen som tredobbelt målscorer samt på den kontraspil, danskerne indtil videre kun i særdeles begrænset omfang har benyttet sig af, gik resten af 1. halvleg op i uinspireret angreb, tekniske fejl og et alt for passivt dansk forsvar.

Uanset hvem Wilbek satte ind i midten af sin alt for flade 6-0, fik de aldrig styr på de mange giftige indspil til koreanernes stregspillere - begge med efternavnet Park - og fra 5-7 gik koreanerne via 9-7 til en føring på 12-9 og 13-10.

Fire danske angreb ud af fem kom i denne periode slet ikke til afslutning grundet simple tekniske fejl, og danskerne virkede både ideforladte og tunge i benene.

Fem minutter før pausen fik Marcus Cleverly pustet ny energi ind i sit hold ved at redde et straffekast ved stillingen 12-10 til Korea, men danskerne fik dog via scoringer af Hans Lindberg og Thomas Mogensen delvist lukket hullet til pausestillingen 14-13.

Retfærdigvis skal det nævnes, at kampens to dommere, d'herrer Mohamed Al Nuaimi og Omar Almarzooqi Omar fra De Forenede Arabiske Emirater, bestemt ikke gjorde opgaven lettere for danskerne med en mildest talt påfaldende mangel på konsekvens i kendelserne. Men den slags småting bør ikke kunne ryste et hold af danske europamestre.

Et hold, der viste betydeligt mere beslutsomhed og aggressivitet i forsvaret, da det havde været til pause, men som igen røg bagud med tre mål - både ved 13-16 og 15-18.

Det lå dog lidt i luften, at danskerne ville vende kampen. Koreanerne virkede trætte og efter en timeout i det 18. minut ved stillingen 18-20 gled initiativet lige så stille og roligt asiaterne af hænde og i det sidste ti minutter var der pludselig flere afgørende momenter, der indtraf for første gang i opgøret:

Danmark fik sit første straffekast (sikkert udnyttet af Anders Eggert), koreanerne fik deres første udvisning, Mikkel Hansen scorede efter syv flotte assists sit første mål, og for første gang fik danskerne en tvivlskendelse med sig fra de komplet utilregnelige arabere i gult.

Eggerts straffescoring markerede ved 21-21 den første danske resultatmæssige kontakt siden 7-7, og da Lasse Svan Hansen otte minutter før tid scorede til 22-21 og samtidig fremtvang den koreanske udvisning, var kampen reelt afgjort.

26-24 var i underkanten af det forventelige, og danskerne kan nu tilbringe resten af mandagen med at vente på, at andre afgør holdets videre skæbne.

Men hvad enten det bliver Sverige eller Frankrig i onsdagens kvartfinale, skal spillet løftes adskillige cru for at der for alvor kan blive tale om medaljekandidatur.