05/12-12   -   Pressemeddelelse

Ærgerligt dansk nederlag ved EM

Sverige slog de danske piger knebent ved den første EM-kamp i Serbien.

Der var ikke meget tænding at finde på de serbiske tilskuerpladser, da Danmarks håndboldpiger spillede den første kamp ved EM. Modstanderen hed Sverige, og vore svenske naboer kunne tage sejren på 27-26 med hjem efter en tæt afslutning.

Den manglende tænding gjorde sig dog ikke gældende på banen. Det danske hold forsøgte at holde sig til det taktiske oplæg om at lave mange frikast, og det lykkedes også at slå det svenske spil i stykker i flere omgange i første halvleg. Alligevel fulgtes holdene ad de første ti minutter, hvorefter Danmark trak lidt fra.

Det var ikke mindst takket være et offensivt 4-2 forsvar, som specielt en storspillende Stine Jørgensen nød godt af. Hun hamrede bolde ind nærmest efter forgodtbefindende, og det var også hende, der stod bag den første større danske føring på 8-5 efter knap 13 minutter.

Derefter nærmede svenskerne sig en smule efter en udvisning til Kristina Kristiansen, men det endte alligevel med en dansk pauseføring på 15-13.

De fine danske takter viste sig igen fra anden halvlegs begyndelse, hvor det ikke var en hindring, at Danmark kom i undertal. Scoringerne blev sat ind trods det, og Lotte Grigel sørgede for en føring på fem mål efter knap ti minutter af anden halvleg.

Den føring var kun skrumpet med et enkelt mål, da Jan Pytlick smed sit time out kort. På det tidspunkt havde der sneget sig flere fejl og kommunikationssvigt ind i det danske spil, og det udnyttede Sverige. Efter godt 20 minutter havde de hentet det danske hold, men de stoppede ikke der.

Pytlicks nye kuld kunne ikke rigtig finde tilbage til det flotte spil fra kampens første 45 minutter, og end ikke en skygning af Isabelle Gullden i kampen sidste minutter kunne vende resultatet, som altså faldt ud til Sveriges fordel.

Næste kamp er mod Frankrig på torsdag klokken 20.15. Kampen vises direkte på TV2.