07/01-13   -   Pressemeddelelse

Dansk sejr i lunken forsvars-kamp

Defensiven på ingen måde prangende, da Danmark slog Tunesien i Skjern

De danske europamestre fik en lunken start på VM-forberedelsesturneringen Totalkredit Cup, da holdet i en stopfuld Skjern Bank Arena fredag aften besejrede Tunesien med 30-29 efter tunesisk føring 16-15 ved pausen.

Den danske defensiv var ikke voldsomt prangende i kampens start, hvor især veteranen Issam Tej på stregen voldte problemer, og efter 16 minutters spil var afrikanerne lidt overraskende foran med 10-8 - et godt billede på, at danskernes effektivitet i angrebet var rimelig, mens hverken forsvar eller målmand Niklas Landin fik fat i ret meget.

Jannick Green kom på mål efter at den kommende THW Kiel spiller Wael Jallouz havde bragt tuneserne på 11-8, men heller ikke BSV-keeperen fik ordentligt fat på de tunesiske skytter, men det stivede dog forsvaret rimeligt af, at Ulrik Wilbek skiftede forsvarsformation fra 5-1 til 6-0.

Den lokale Skjern-helt Henrik Møllgaard var en overgang ene om at true tunesernes forsvar og der var heller ikke så meget gang i det kontraspil, Wilbek har annonceret som et af de store indsatsområder ved den kommende VM-slutrunde.

En undtagelse dog, da Hans Lindberg i 1. halvlegs døende sekunder med sin anden scoring på halvandet minut så godt som fik bragt balance på lystavlen ved 15-16 - og tuneserne startede oven i købet 2. halvleg med en mand i undertal.

Udvisningen forhindrede dog ikke de afrikanske mestre i at score tre hurtige mål mod et besynderligt passivt dansk forsvar - og to minutter efter pausen var den tunesiske tremåls føring genoprettet.

Casper Ulrich Mortensen gav et par prøver på sin enorme speed, sin næse for bolderobring og sin store træfsikkerhed og han var manden bag, at danskerne lynhurtigt fik hentet Tunesien ved 19-19.

Mikkel Hansen viste også klassen - ikke alene med et par forrygende scoringer men også med et fantastisk quarterback oplæg til Lasse Svan, som kunne score til dansk føring 23-21.

Tuneserne kom på lige igen midt i 2. halvleg, før kampen pludselig tog en dramatisk drejning.

Jesper Nøddesbo fik en noget tvivlsom tredje udvisning og det røde kort fik både spillere og holdleder på den tunesiske bænk til at true voldsomt af Barcelonaspilleren. Og på det efterfølgende angreb fik en let berøring fra Casper U. Mortensen den tunesiske målmand til at falde teatralsk om på gulvet.

Temperamentet fik for alvor frit spil i Vestjylland.

Lasse Svan satte turbo på og scorede til 29-27, og i de sidste minutter var der ingen tvivl om den danske sejr.

Lørdag spiller danskerne klokken 17.10 mod Montenegro. Det foregår i Aalborgs Gigantium.