21/01-13   -   Pressemeddelelse

Danmark klar til kvartfinalen

Fornemt forsvarsspil og stor klasse i målet sikrede dansk storsejr

Danmark vinder 30-23 over Tunesien efter pauseføring 16-11. Hermed er Danmark klar til VM-kvartfinale på onsdag mod enten Ungarn eller Polen.

Tuneserne satte ellers alt ind for at presse de danske favoritter og var meget aggressive i deres spil. Selv om dommerne fra Kroatien gjorde en ihærdig indsats for at lægge en fornuftig linje, fortsatte de tunesiske spillere deres fysisk hårde spil, som indebar en del svinestreger.

Der skulle gå fire et halvt minut, før Rasmus Lauge sørgede for den første danske scoring og reducerede til 1-4. Ved 6-6 havde Danmark indhentet føringen, og herefter begyndte det danske spil at køre bedre og bedre,

Niklas Landin leverede en fantastisk indsats i målet bag et forsvar, der for første gang ved dette VM blev anført af Kasper Nielsen, som kom på banen syv minutter inde i kampen. Omkring dette tidspunkt afløste Bo Spellerberg Rasmus Lauge på playmaker, og han fik sat godt gang i det danske angrebsspil.

Anders Eggert på venstre fløj forkælede tilskuere og seere med sine flotte scoringer, hvilket også blev belønnet i kraft af æren som kampens spiller, til trods for at han kun var på banen i første halvleg.

De sidste 10 minutter før pausen var ren dansk opvisning. Niklas Landin holdt sit høje niveau, mens boldene susede forbi ørerne på den hjælpeløse tunesiske målmand.

Ulrik Wilbek havde valgt at skifte ud på flere pladser til anden halvleg, men de danske håndboldherrer fortsatte det flotte spil. Og da Jannick Green bliver skiftet ind på to straffekast og afholder bolden fra at nå netmaskerne, begyndte det for alvor at ligne en sikker billet til kvartfinalen.

Den sidste halvdel af anden halvleg, hvor føringen havde rundet 10 mål, lod Danmark tuneserne komme lidt lettere til scoringerne, samtidig med at kvaliteten i de danske afslutninger også faldt en smule. Sejren kom dog på ingen måde i fare, og Danmark vandt ottendelsfinalen med syv mål, 30-23.

Se de danske målscorere her

Danmarks modstander i kvartfinalen findes i morgen aften, når Ungarn og Polen møder hinanden klokken 21.30. Vinderen af denne kamp skal til Barcelona og prøve kræfter med Danmark på onsdag.