Få dit eget presserum

03/06-13   -   Pressemeddelelse

Kvindelandsholdet sikker på VM

Tyrkiet besejret med 18 mål i Ankara i den første VM play off kamp

Med en sejr på 42-24 i den første af to VM-play off kampe mod Tyrkiet burde den danske deltagelse ved december måneds slutrunde i Serbien være stensikker, og styrkeforholdet mellem dansk og tyrkisk kvindehåndbold var faktisk større end de 18 måls difference, måltavlen viste i Ankara.

I kampens startfase tog det nemlig tre et halvt minut og et misbrugt straffekast fra Ann Grete Nørgaard, før danskerne kom på måltavlen - scoringen til 1-1 sat ind af Lotte Grigel på det andet danske straffekast i kampen.

Trine Østergaard og Ann Grete Nørgaard fulgte op med henholdsvis kontra og straffe-scoringer, og da Line Jørgensen tre gange hamrede bolden ind var kampen efter 10 minutter reelt afgjort ved dansk føring på 7-3.

Tyrkerne, der var handicappet af at skulle undvære holdets absolut største stjerne Yeliz Ôzel, spillede nydeligt grundspil, men der var ikke meget variation i afslutningerne og danskernes føring blev stille og roligt udbygget de næste 12-15 minutter.

Først og fremmest skabt med udgangspunkt i den indskiftede playmaker Kristina "Mulle" Kristiansen, der ud over sine egne tre scoringer fodrede sine to klubkammerater, stregspiller Mette Gravholt og højre back Louise Burgaard, så forskellen efter 22 minutter var syv mål - først ved 17-10 og så ved 18-11.

Men så gik holdet lidt uforståeligt i stå og tyrkerne kunne reducere til pausestillingen 18-13 - blandt andet på et af de to mål, tyrkernes højrehåndede højre fløj lidt for let fik listet indenom de danske keepere.

Grigel åbnede også scoringen i 2. halvleg, hvor danskerne heller ikke lagde alt for overbevisende ud, og tyrkerne holdt afstanden på de fem mål frem til 20-15, før Rikke Poulsen i det danske mål viste klassen og havde sine store aktier i, at danskerne igen kom foran med syv mål.

Efter 45 minutters spil var den føring vokset til 14 ved 30-16, og herefter var det udelukkende et spørgsmål om, at danskernes største udfordring ville være at holde koncentrationen

Det lykkedes fint og ikke mindst faldt det i øjnene, at den danske topscorer med syv mål - Lotte Grigel - var sikkerheden selv med sine afslutninger fra venstre fløj.

Alt i alt en godkendt dansk indsats på en lidt billig baggrund og ingen grund til at tvivle på den samlede sejr.

Men trods det er der meget på spil for Jan Pytlick, spillerne og dansk kvindehåndbold i forhold til opbygning af en slagkraftig enhed, når der lørdag spilles returopgør i NRGi Arena i Aarhus.