14/08-13   -   Pressemeddelelse

Ventet dansk storsejr ved VM

Chile besejret med 21 overskydende i ensidig forestilling

Helt som ventet havde det danske Herre U19 landshold tirsdag morgen ikke det store besvær med at hente sin tredje VM-sejr af lige så mange mulige, da Chile blev besejret 38-17 efter 18-9 ved pausen.

Der skulle dog gå hele fire minutter, før Kristian Stoklund Larsen på straffekast kunne åbne scoringen, men så gik det også rimeligt stærkt, før de danske talenter ved stillingen 16-4 fik et mindre udfald.

Chile, der har tabt sine to første kampe ved VM med 31 og 4 overskydende mål til henholdsvis Egypten og Hviderusland, gik frem i en ultra offensiv, og det medførte så mange danske boldtab, at chilenerne vandt en fem minutters periode i slutningen af 1. halvleg med isoleret set 5-2

Mike Jensen i det danske mål startede 2. halvleg med at snuppe et straffekast. Den efterfølgende ripost tog han sig også af - og de første 14 minutter efter pausen holdt han og resten af det velfungerende danske 6-0 forsvar chilenerne nede på beskedne to scoringer.

I banens modsatte ende brillerede især Nikolaj Schytt Nielsen med en stribe flotte scoringer fra venstre fløj, og i det 22. minut sørgede Martin Risom med sin scoring til 34-14 for Danmarks første 20 måls føring.

Danskerne tog lidt let på sagerne i kampens slutfase og kombineret med et par lidt mærkværdige dommerkendelser mundede det ud i, at sejren "kun" blev på 21 overskydende mål.

Onsdag klokken 13.45 venter gruppens overraskelse fra Hviderusland, som før dagens opgør mod Egypten stadig er ubesejret ved VM.