10/03-14   -   Pressemeddelelse

KIF Kolding København henter første titel

Fusionsklubben fik fuldt fortjent sejr i søndagens pokalfinale

KIF Kolding København hjemførte søndag sit første trofæ siden øst-vest fusionen for små to år siden så dagens lys, da holdet i NRGi Arena, Aarhus besejrede Bjerringbro-Silkeborg med 28-24 i Pokalfinalen efter KIF føring 12-9 ved pausen.

Kampen fik en noget rodet og uskøn start med mange hårde fysiske dueller til at hakke det flydende angrebsspil i småstykker, og stillingen 6-5 til KIF efter 18 minutters spil fortæller hele historien om to stærke forsvar med et indgående indbyrdes kendskab samt en kollektiv scoringspause på små ti minutter.

Angrebsmæssigt stod de to gamle venner Lars Jørgensen og Kristian Kjelling stærkest i hver sin enden af banen. Jørgensen udnyttede kynisk og med forbløffende hurtighed den ekstra plads, der blev ud af, at BSV i en periode ofrede personlig opvartning til Bo Spellerberg, og Kjelling var nærmest alene om at udgøre en reel skudtrussel, når Bjerringbro-Silkeborg var i angreb.

I 1. halvlegs sidste minut var det da også nordmanden, der med to scoringer holdt sit mandskab inde i kampen og forvandlede KIF's sikre føring på 12-7 til pausestillingen 12-9 - det sidste mål sat ind på tremeter efter tid.

Duoen Lars Jørgensen / Bo Spellerberg var igen de centrale spillere, da KIF i de første syv minutter efter pausen bragte sig foran 17-12 og dermed genetablerede fem måls føringen fra 1. halvleg, og selv om BSV - igen med ti målskytten Kjelling i spidsen - kæmpede bravt videre, var kampen reelt afgjort relativt tidligt.

Kolding-føringen blev udbygget til seks mål med 13 minutter igen, men selv om BSV fik kæmpet sig i boldbesiddelse ved minus to mål efter en succesfuld mandsopdækning af Spellerberg og en vellykket indskiftning af Jannick Green i målet, var det fuldt fortjent KIF Kolding København, der kunne hæve pokalen til sidst, mens Bjerringbro-Silkeborg efter tre tabte finaler fortsat har sin første aktie i pokalen til gode.

Bo Spellerberg blev for anden gang i sin lange karriere lige så fortjent kåret som årets pokalfighter - men han blev fulgt pænt til dørs af Lars Jørgensen og Kristian Kjelling.