Få dit eget presserum

31/03-14   -   Pressemeddelelse

Udviklingslandsholdet tabte første opgør mod Norge

Bramming Kultur- og Idrætscenter lagde fredag aften gulv til et spændende møde mellem B-landsholdene fra Danmark og Norge. Danmark tabte 26-28 og har muligheden for revanche allerede i morgen.

U-landstræner Heine Eriksen og assistenttræner Patrick Westerholm havde fredag aften deres udviklingslandshold i kamp for første gang siden 1. december, da de mødte det norske B-landshold i Bramming Kultur- og Idrætscenter.

250 tilskuere var mødt op for at støtte de danske boblere i deres jagt på sejr over de nordiske rivaler og samtidig deres forsøg på at imponere landstræner Jan Pytlick, der sammen med en stor flok fra kvindelandsholdet også var til stede i hallen.

Og Danmark kom godt fra start. Der skulle således gå seks minutter, før nordmændene kom på måltavlen og reducerede til 1-3. Halvlegen igennem havde de danske piger et godt tag på Norge, der stadig haltede bagefter 20 minutter inde i halvlegen ved stillingen 10-5 til Danmark. En norsk timeout hjalp gevaldigt i forsvaret og gjorde det norske spil lidt mere effektivt, så de fem minutter før pausen blot var bagud med to, 9-11. Men Eriksens tropper holdt føringen og gik til pause foran 13-11.

Pausevurderingen fra kvindelandsholdets assistenttræner Ulrik Kirkely var også positiv.
"Jeg synes, vi spiller i et godt tempo og har mange fine redninger. Og så er det fedt at se, at vi fysisk er godt med. Norge har jo tradition for at være meget fysisk stærke, men det matcher vi fuldstændigt. Forsvarsspillet er lidt svingende, men det kan man kun forvente af et hold, der kun har været samlet så kort tid," lyder det.

Alle bød ind

Norge fik kontakt kort tid inde i anden halvleg ved reducering til 15-16 og udlignede et par minutter efter til 18.18. Det satte liv i publikum, der var vidne til en god og koncentreret dansk indsats, som modstod presset fra de hårdt fightende nordmænd. Mod kampens afslutning lykkedes det Norge at få overtaget, da de danske piger brændte på den norske keeper, og Norge vandt kampen 28.26.

"I angrebsspillet havde vi det svært mod det offensive norske forsvar, mens vi i den anden ende selv mangler noget i vores eget forsvar," fortalte U-landstræner Heine Eriksen efterfølgende, men han er dog tilfreds med kampens udbytte.

"Vi fordeler bevidst spilletiden, så alle spillerne fik spilletid og mulighed for at byde ind - det er det vigtigste disse kampe," slutter Eriksen, der nu kan gå hjem og forberede holdet på revanchekamp i morgen i Kolding, hvor de spiller klokken 19, inden kvindelandsholdets EM-kvalifikationskamp klokken 21.15.