07/04-14   -   Pressemeddelelse

Frankrig vinder samlet Golden League-trofæ

Det blev ikke til den ønskede EM-revanche for Danmark, da håndboldherrerne mødte Frankrig i sæsonens sidste Golden League-kamp.

Hvem kan ikke huske den miserable start, Danmark fik på kampen, sidste gang Frankrig stod på den anden side? En EM-finale, som reelt var afgjort efter et kvarter, hvor danskerne var bagud med 10 mål.

Sådan kom det heldigvis ikke til at gå, da de to mandskaber mødte hinanden i den sidste kamp ved denne sæsons Golden League.

Der er ingen tvivl om, at Ulrik Wilbek gerne havde sluttet af med en sejr i sin sidste kamp i spidsen for et dansk landshold, men dertil var franskmændene en tand for stærke, og de kunne løfte armene som vindere af både denne weekends Golden League og det samlede Golden League-trofæ efter en sejr på 28-26 over Danmark.

Det var ellers Danmark, som kom bedst fra start med føringer på både 4-1 og 8-4, men nu er Frankrig jo ikke kendt for at give op, så de fik gang i Thierry Omeyer i målet og Jerome Fernandez i angrebet. Det betød, at de vendte 4-8 til 11-9 efter 20 minutters spil, og derefter var de i kontrol i resten af kampen.

Der var også to måls forskel ved halvlegen, hvor der stod 15-13 i fransk favør, og den føring udbyggede de til fem mål midt i anden halvleg. De danske håndboldherrer fik hentet lidt ind igen, men der var reelt ikke spænding om, hvem der ville ende øverst på sejrsskamlen.