07/04-14   -   Pressemeddelelse

Norge slår Danmark ved Golden League

Det blev til norsk sejr på et enkelt mål, da Danmark og Norge mødte hinanden ved sæsonens afsluttende afdeling af Golden League.

Det var nok ikke helt den afslutning på landsholdskarrieren, Michael V. Knudsen havde håbet på at få. Hans sidste kamp sammen med landsholdskammeraterne endte nemlig i et nederlag på 31-32 til Norge ved sæsonens sidste afdeling af Golden League.

Meget passende satte Knudsen de to første scoringer ind for Danmark, men derfra var Norge i kontrol det meste af kampen. Det danske forsvar havde svært ved at få fat i de unge nordmænd, som gik ganske uimponeret til værks, selvom de stod overfor viceverdens- og europamestrene.

Danmark fik dog hentet lidt af det norske forspring inden pausen, hvor specielt Bo Spellerberg spillede en kamp på meget højt niveau og nærmest scorede mål, som det passede ham, og derfor stod der 14-14 ved halvleg.

I anden halvleg blev Bo Spellerberg suppleret af en lige så velspillende Henrik Møllgaard, men det hjalp ikke på forsvarsindsatsen. Norge susede ganske enkelt lige igennem de danske kæder og efterlod Niklas Landin og Marcus Cleverly helt sagesløse mellem stængerne.

Det endte dog med at blive en særdeles dramatisk afslutning, hvor Danmark næsten hentede en norsk føring på fem mål i slutminutterne, men nordmændene holdt fast og kunne fejre en smal sejr over Danmark, som de også slog ved Golden League-afdelingen, som blev spillet november sidste år.

Tidligere på aftenen tabte Frankrig overraskende til Slovenien med 27-26. Danmark skal møde Frankrig på søndag i Aarhus i en kamp, som bliver vist på TV2 klokken 20.15 - og som i øvrigt er Ulrik Wilbeks sidste landskamp i spidsen for det danske nationalmandskab.

Her kan Danmark nøjes med uafgjort og stadig vinde den samlede sejr af den første udgave af Golden League. Ved uafgjort har Danmark og Frankrig nemlig lige mange point, men fordi Danmark vandt over franskmændene i de to første opgør i november og januar, er Danmark bedre indbyrdes.