Få dit eget presserum

12/05-14   -   Pressemeddelelse

Viborg vinder Cupwinner's Cup

Viborg vinder på udebane over Zvezda med 24-23 og opnår dermed en samlet storsejr på 10 mål i de to finaleopgør i EHF Cupwinner's Cup.

Viborg HK havde en rædselsfuld rejse til Rusland, hvor et angstfremkaldende landingsforsøg i Düsseldorf endte med en omvej til Køln, hvorefter en bus fragtede truppen tilbage til Düsseldorf. Her ventede næste prøvelse i form af en overnatning på McDonald's-restauranten i lufthavnen, inden Viborg-truppen kunne få lov til at rejse videre til Moskva næste formiddag.

Dagens kamp i Chekhov, en times kørsel syd for Moskva, var en mere jævnbyrdig affære end det første finaleopgør sidste søndag, hvor Viborg vandt med hele 9 mål, 31-22.

Zvezda lagde ellers ud med aggressivt og effektivt håndboldspil, der gav russerne en føring på 9-5, men Viborg-pigerne kæmpede sig stille og roligt tilbage og opnåede kontakt ved 10-9, inden de to finalehold gik til pause ved føring til hjemmeholdet 13-11.

Efter pausen var det Viborg, der lod til at have overtaget. De gode takter fra første halvleg blev fulgt op, og kampen blev helt lige. Midtvejs i anden halvleg fik Viborg for første gang i kampen føringen, 16-15, og herefter fulgtes holdene tæt resten af kampen.

Der var dermed aldrig tvivl om, at Viborg, i kraft af 9-målssejren på hjemmebane, samlet set ville løbe med Cupwinner's Cup-trofæet. Kampen ender oven i købet med en sejr til Viborg på 24-23 og dermed en samlet sejr på ti mål, 55-45.

Et stort tillykke til Viborg HK med den europæiske titel og en forrygende sæson.

Viborg har muligheden for at hente en tredje pokal i denne sæson, når de møder FCM i to kampe om Danmarksmesterskabet - kampene spilles den 17. maj i Ikast og 21. maj i Viborg.