08/07-14   -   Pressemeddelelse

Storsejr sender U20-piger i VM-kvartfinale

Det var ikke megen spænding at spore i ottendedelsfinalen mellem Danmark og Tjekkiet mandag eftermiddag. Klar dansk sejr betyder kvartfinale på onsdag.

Tjekkiet kunne ikke stille meget op mod de danske U20-piger, da de to hold spillede ottendedelsfinale ved VM mandag eftermiddag i den kroatiske by Koprivnica. Spændingen blev pillet ud af kampen allerede efter kort tid, og Danmark spillede sig let i VM-kvartfinalen med en sejr på 37-23.

Der var en del tekniske fejl at spore fra dansk side i begyndelsen af kampen, men det var trods alt stadig Danmark, der kom bedst fra start, og bortset fra 0-1 var U20-pigerne ikke bagud mere i den kamp. Allerede efter et kvarters spil kunne man ane, hvor det bar hen, da Danmark bragte sig foran 11-5.

I slutningen af første halvleg sendte landstræner Heine Eriksen sine spillere frem i et offensivt forsvar, og sammen med en stærkt spillende Ditte Folden Vind i det danske mål var det medvirkende til, at Danmark kunne gå til pause med en føring på 19-10.

I anden halvleg vendte Danmark tilbage til det velkendte 6-0 forsvar, og det betød at forskellen på måltavlen blev udbygget yderligere til 28-15 efter et kvarter af anden halvleg. Cirka midt i halvlegen fik Tjekkiet hentet fire mål ind på det forspring, og det fik Heine Eriksen til at tage to time outs med få minutters mellemrum. Det fik rettet op på sagerne, og et par kontra-angreb senere var magtbalancen genetableret. Nu stod der 33-20 i dansk favør.

Der blev scoret en del danske kontramål hen mod slutningen af kampen; specielt fra venstre siden hvor Freja Cohrt Kyndbøl og Julie Kjær Larsen deltes om spilletiden, og med 11 mål tilsammen var de to stærkt medvirkende til den klare danske sejr på 37-23.

"Jeg synes, vi spiller en yderst koncentreret første halvleg. Vi får en lidt skæv start, emn da vi går op i et offensivt forsvar, vender kampen. Det giver os mere fart og flere kontramål. I anden halvleg var jeg glad for at se, at vi kunne stramme op, når det blev nødvendigt. Allerede i pausen vidste vi jo, at kampen reelt var afgjort, så det handlede om at tanke ekstra selvtillid i anden halvleg. Og vi får samtlige markspillere på maltavlen i dag, så det lykkedes en del af vejen," lyder det fra landstræner Heine Eriksen.

I kvartfinalen skal hans tropper møde vinderen af kampen mellem Frankrig og Brasilien, som bliver spillet senere mandag. Onsdag skal Danmark i kamp igen, og det bliver klokken 14.00 i Koprivnica.