08/07-14   -   Pressemeddelelse

U20-pigerne etter i VM-puljen

Holland fik en ordentlig lussing af de danske U20-piger ved VM i Kroatien, og det betyder, at Danmark slutter på førstepladsen i den indledende gruppe efter fem sejre ud af lige så mange mulige. Mandag står den på semifinale mod Tjekkiet klokken 14.00.

På forhånd havde de danske U20-piger samlet så mange point i den indledende pulje ved VM i Kroatien, at det blot var nødvendigt med uafgjort mod Holland lørdag aften for at vinde gruppen. Men det lod Danmark sig ikke nøje med, og med en sejr på 24-15 havner danskerne på førstepladsen i gruppen efter fem sejre ud af lige så mange mulige.

Der var ellers ikke noget, der umiddelbart tydede på en storsejr i første halvleg. Der gik fire minutter, inden den første danske scoring kom, men på det tidspunkt havde Holland kun scoret et enkelt. Louise Egestorp på mål havde godt fat i hollænderne, men samtidig haltede det danske angrebsspil, så landstræner Heine Eriksen tog time out allerede efter otte minutter. Det satte en smule mere gang i Danmark, men halvlegen var stadig ret målfattig. Således stod der 7-7 efter de første 21 minutter.

Et par tørre hug fra distancen med afsender Amalie Wichmann og Mette Tranborg gjorde dog, at Danmark kunne gå til pause med en føring på 11-9.

Anden halvleg bød på tre udvisninger lige efter hinanden til Holland, og den chance benyttede de danske spillere til at øge føringen til 14-10. Hollænderne hentede en smule ind til 16-14, men da de efterfølgende kun scorede et enkelt mål i resten af kampen, var det en smal sag for Danmark at sætte gang i kontramaskinen og løbe de hollandske spillere totalt over ende.

"Forsvarsmæssigt spillede vi en disciplineret kamp med Louise Egestorp i storform og en Sofie Blichert-Toft, som styrede forsvaret til UG. Angrebsmæssigt oplevede vi det samme som i tidligere kampe, nemlig at vi bruger for mange skud til vores scoringer. Vi spiller os frem til et hav af chancer, og det skal vi fortsætte med, men vi skal blive mere effektive i vores afslutninger," lyder det fra landstræner Heine Eriksen.

Kampen blev dog skæmmet af, at Marie Aamand Sørensen kom til skade i et solouheld på et kontraangreb tre minutter før tid. Hun bliver undersøgt af den danske sundhedsstab, som endnu ikke kan komme med en diagnose.

"Det er klart, vi er glade for, at vi slutter som nummer et i den indledende pulje, men det er en afdæmpet glæde både hos mig og spillerne, for vi er naturligvis berørte af det, der skete med Marie," siger Heine Eriksen.

Søndag flytter det danske hold omkring 100 kilometer nordøst på til byen Koprivnica, hvor de skal spille ottendedelsfinale mod Tjekkiet mandag klokken 14.00.