Få dit eget presserum

12/07-14   -   Pressemeddelelse

Rusland stoppede U20-Pigerne ved VM

Semifinalen mellem Danmark og Rusland ved U20-Pigernes VM endte fredag aften med en finaleplads til det russiske

Da Danmark og Rusland mødte hinanden i EM-semifinalen sidste sommer, var spændingen i top hele vejen; endda med to gange forlænget spilletid, inden kampen blev afgjort til russernes fordel. Helt så spændende blev de to nationers opgør ved VM for U20-piger i år desværre ikke. Rusland var i front det meste af kampen, og det endte da også med, at de tog finalepladsen med en sejr på 31-29 over Danmark.

Det var ellers de danske piger, der kom bedst fra start i kampen. En føring på 3-1 blev det til i begyndelsen af første halvleg, inden Rusland kom tilbage på sporet og fra at have været bagud med 3-5 efter 10 minutters spil, scorede de fem mål i løbet af ganske få minutter.

I den periode sad Nadia Offendal ude efter en hård tackling i ansigtet, der kostede en flænge over øjet, men hun kom på banen igen senere. Også Line Haugsted tilbragte noget tid på bænken i kraft af to udvisninger tidligt i halvlegen.

Indtil da havde de danske skytter været ganske træfsikre, men det fik Rusland stille og roligt dæmmet op for. Danmark havde dog ikke planer om at lægge sig ned, og med indædt fight og nogle klasseredninger af Louise Egestorp lykkedes det de danske piger at komme op på uafgjort 10-10 efter 19 minutters spil.

Det virkede dog til, at russerne havde et ekstra gear, de satte i, når det blev nødvendigt at trække fra igen. Derfor kunne de gå til pause med en føring på 17-13.

Også i anden halvleg var det Danmark, der kom bedst ud af starthullerne. De hentede hurtigt et par mål ind på den russiske føring, og da Ditte Folden Vind i det danske mål hev et par gode redninger ud af ærmet, kunne danskerne udligne til 20-20 efter 10 minutters spil i anden halvleg.

Men endnu en gang skruede Rusland op for tempoet og trak fra, hvorefter de havde held til at holde de danske piger på afstand resten af kampen. Afstanden svingede mellem et og fem mål, men tættere kom Danmark ikke på finalepladsen ved dette års VM i Kroatien.

"Vi vidste godt, at vi ville møde et fantastisk stærkt ungdomslandshold fra Rusland, og det er selvfølgelig altid hårdt at tabe, men vi gav alt, hvad vi havde i os i dag. Vi traf måske nogle forkerte beslutninger ind imellem, men i forhold til fight og indstilling er jeg meget tilfreds. Situationerne med Offendal og Haugsted fik helt sikkert betydning for kampens udfald, men sådan går det nogle gange. Nu skal vi spille om bronzen, og det er rigtigt vigtigt for os at få den medalje med hjem. Det vil vi gøre alt for," siger landstræner Heine Eriksen.

Søndag eftermiddag klokken 14.30 spiller Danmark bronzekamp i Koprivnica mod taberen af semifinalen mellem Tyskland og Korea.