Få dit eget presserum

14/07-14   -   Pressemeddelelse

VM-Bronze til U20-Pigerne

Det så svært ud ved pausen, men Danmarks U20-Piger hentede en Tysk føring på fire mål og sikrede sig søndag bronze ved VM i Kroatien

Søndag eftermiddag vandt de danske U20-piger kampen om VM-bronze mod Tyskland med 21-20 efter at have været bagud med 11-14 ved pausen.

Det var da også Danmark, der kom bedst fra start i kampen og en beskeden føring holdt indtil det niende minut. Her udlignede Tyskland til 5-5, og så stod der ellers Tyskland på resten af første halvleg.

Nøjagtig som i mødet med Tyskland i den indledende pulje stod den tyske målvogter en rigtig flot kamp og kombineret med en række danske fejl og hasarderede afslutninger i slutningen af første halvleg, kunne tyskerne gå til pause med en føring på fire mål.

"Vi spillede den værste halvleg, dette hold nogensinde har spillet. Uden sammenligning. Og jeg påtager mig ansvaret for det, for vi blev enormt pressede i opvarmningen, hvor vi måtte beslutte at lade Line Haugsted sidde over, fordi hun har fået et slag på knæet tidligere i turneringen. Samtidig var Amalie Wichmann hårdt ramt af astma, så vi måtte disponere hendes spilletid helt anderledes, end vi havde håbet. Og jeg er virkelig imponeret over, at hun overhovedet spillede, for hun kunne nærmest ikke trække vejret. Men jeg formåede ikke at få ro på tingene eller finde en opstilling, der fungerede i første halvleg," erkender landstræner Heine Eriksen.

I anden halvleg gik der hele 10 minutter, inden det første mål blev scoret. Det stod Tyskland for, men herefter fik også Danmark hul på scoringen. Efter et kvarters spil af halvlegen kom de danske piger op på siden af tyskerne ved 15-15 på et flot kontra-mål af Julie Kjær Larsen.

I den efterfølgende periode havde Ditte Folden Vind flere pragtredninger, mens det ikke var til at se, at Amalie Wichmann kæmpede med astma, for hun gjorde livet yderst surt for det tyske forsvar med både assists og mål fra egen hånd.

Det betød, at Danmark kunne holde føringen resten af kampen og dermed sikre sig bronzen i U20-pigernes sidste aktion som ungdomslandsholdsspillere.

"Da vi gik ud til anden halvleg, kunne jeg mærke på pigerne, at de ville fyre alt, hvad de havde, af. Og selvom vi aldrig kom til at spille godt, vil jeg rose spillerne for den vilde fight, de udviste. De kæmpede indædt for hver eneste bold, og jeg er meget glad for, at vi kommer hjem med en bronzemedalje," lyder det fra Heine Eriksen, som også hylder de omkring 70 danskere, der har været til stede i Kroatien og heppet på og støttet pigerne gennem hele turneringen.

Korea vandt finalen mod Rusland med overbevisende 35-28 efter pauseføring 16-10. Asiaterne var forrygende i 1.halvleg og førte 16-8 efter 25 minutter. Men de russiske favoritter fik kæmpet sig op på minus tre mål adskillige gange i 2. halvleg men tættere på kom de aldrig og den koreanske sejr var lige så fortjent som den var stor.