04/08-14   -   Pressemeddelelse

U18 piger misside VM-Finalen

Tyskland stak af i 2. halvleg og de Danske U18 piger kom aldrig helt tilbage

Det lykkedes ikke for de danske U18 piger at spille sig hele vejen til finalen ved VM i Makedonien.

Fredag aften tabte holdet 26-24 til Tyskland efter pausestillingen 10-10, men de tyske sejrscifre fortæller ikke hele historien om en 2. halvleg, hvor danskerne næsten konstant var bagud med fem-seks mål fra det øjeblik i det 12. minut, hvor tyskerne havde forvandlet uafgjort ved pause til en føring på 17-12.

De danske piger skal have uforbeholden ros for ikke at smide geværet men helt frem til sidste sekund at kæmpe for den spinkle chance, og da stillingen 23-17 i tysk favør på under to minutter blev forvandlet til 23-20, så det med seks minutter igen ud som om, der var en reel dansk chance for at nå op, men tættere på end de to mål i kampens sidste sekunder kom holdet aldrig.

Det startede ellers fint for danskerne.

2-0 blev efter et kvarters spil til 7-4. Forsvaret stod som sædvanlig flot og Althea Reinhardt i målet havde fint styr på de tyske skytter.

Men uheldigvis for danskerne havde Tyskland også taget en keeper med til denne VM-semifinale, og i et par perioder var Jessica Jochims fra TuS Lintfort på det nærmeste umulig at passere.

Hendes pragtspil fik de danske skytter til at forcere, og det resulterede i den onde spiral først i 2. halvleg, som afgjorde kampen og hun sluttede ligesom sin danske kollega med en redningsprocent på 42.

Nu skal de danske piger søndag spille bronzekamp mod Montenegro, der tidligere på dagen havde tabt 28-25 til Rumænien.