Få dit eget presserum

18/08-14   -   Pressemeddelelse

Gigantisk sejr til U18-drengene ved EM

Hele 18 mål var forskellen på måltavlen, da Danmarks U18-drenge spillede mod Makedonien ved EM i den sidste indledende puljekamp søndag.

Der var ingen tvivl. Klasseforskellen fra start til slut var tydelig, da de danske U18-drenge savede Makedonien over med hele 38-20 i den sidste indledende kamp ved EM i Polen.

Allerede tidligt i første halvleg førte Danmark 6-0, inden Makedonien fik sat sin første scoring ind. Det var resultatet af en flot og koncentreret indsats i forsvaret, hvor målmand Emil Nielsen endnu en gang viste høj klasse mellem stængerne.

Første halvleg blev derfor også brugt til at skifte en del ud, så nogle kunne få pause, mens andre kunne blive spillet yderligere ind i turneringen. Udskiftningerne var dog ikke at se på resultatet på måltavlen, hvor der stod 17-6 ved pausen.

I anden halvleg forsøgte Danmark medforskellige offensive forsvarsformationer, og det betalte sig. Makedonerne kunne ikke finde de rigtige løsninger, og flere angreb endte derfor med en sikker dansk scoring på kontra.

Den solide danske føring blev stille og roligt udbygget, og den eneste smule drama i kampen kom efter 55 minutters spil, hvor en makedonsk spiller fik et lidt hårdt dømt rødt kort efter at have ramt målmand Simon Gade i ansigtet på et straffekast.

Det var derfor også en tilfreds landstræner, som kunne tage sine spillere med i omklædningsrummet efter kampen.

"Det var en fantastisk flot og koncentreret indsats. Vi laver et virkelig godt stykke defensivt arbejde i dag. Umiddelbart er der kommet en god ro på spillet efter den første kamp mod Spanien, og det er helt sikkert positivt. I dag formår vi endda at holde to af Makedoniens spillere, som til daglig spiller for Metalurg og har været med i Champions League, på sammenlagt to mål. Det er jeg meget tilfreds med," lyder det fra Morten Henriksen.

Spanien har vundet alle tre kampe i den indledende pulje B og bliver dermed nummer 1. Danmark har sejre over Rusland og Makedonien, hvilket giver en andenplads, mens Rusland bliver treer og Makedonien nummer 4.

Tirsdag og onsdag spiller Danmark sine to mellemrundekampe. Begge dage foregår det klokken 17.00. Modstanderne bliver fundet senere søndag, hvor gruppe A med Island, Sverige, Schweiz og Serbien stadig er åben, men hvor det umiddelbart ligger til at blive Island og Sverige, der snupper de første to pladser.