18/08-14   -   Pressemeddelelse

U18-drengene tromler over Rusland

En sejr på 17 mål blev resultatet af U18-drengenes anden kamp ved EM i Polen efter en formidabel dansk indsats.

Det var en kamp, der var imødeset med en del spænding hos U18-herrerne. Rusland er nemlig seedet som nummer to i den indledende pulje ved EM i Polen, mens Danmark er seedet som nummer tre. Det var bare ikke til at se i fredagens kamp, hvor Danmark udklasserede det russiske hold på kryds og tværs og vandt med overlegne 38-21 efter at have ført 14-10 ved pausen.

Danmark var ikke bagud på noget tidspunkt i kampen, og det kan målmand Emil Nielsen tage sin del af æren for. Han kom flot i gang og holdt et særdeles højt niveau gennem hele kampen. Hans holdkammerater lod sig heller ikke påvirke af, at Rusland lagde ud i et offensivt forsvar. Således var de danske drenge hele tiden i front med et par mål, som var blevet til fire, da der var spillet omkring 19 minutter.

Det russiske forsvar havde generelt svært ved at holde styr på et velspillende dansk angreb, hvor fløjene Christian Olesen og Mike Holm Haack var helt enormt træfsikre.

"De to fløjspillere var helt outstanding i dag. De scorede efter behag, og det var helt fortjent, at Christian Olesen blev kåret som Danmarks bedste spiller efter kampen," lyder det fra landstræner Morten Henriksen.

En pauseføring på 14-10 blev hurtigt øget væsentligt i anden halvleg. Efter 36 minutter af kampen stod der 20-10,og på det tidspunkt havde den russiske landstræner allerede brugt to time outs i anden halvleg. Det hjalp bare ikke det mindste, for det danske U18-landshold fortsatte med at høvle Rusland længere og længere ud af banen.

Det var et russisk hold i fuldstændig opløsning mod slutningen af kampen, hvor den danske kontramaskine kørte som smurt. Det gav derfor en storsejr til Danmark i den anden kamp ved dette års EM, hvilket kommer bag på landstræneren.

"Jeg er vildt overrasket over, at vi vinder så markant. Vi var godt klar over, at vi har en større bredde, og det er helt sikkert det, vi vinder på i dag. Rusland har en skarp startopstilling, men de er udfordret, når de skal skifte ud, og det ser vi også i dag, hvor de går helt ned i anden halvleg," siger Morten Henriksen og fortsætter:

"Det er meget positivt at se, hvordan vi formår at bevare fokus og være skarpe i hele kampen. Vores forsvar står flot, og vi får lukket deres bagspillere helt ned. Det er nok den bedste kamp, dette hold har spillet, og jeg er meget stolt af drengene i dag."

På søndag klokken 15.00 spiller Danmark den sidste indledende kamp ved EM, og det er mod Makedonien, som har tabt sine første to kampe.