25/08-14   -   Pressemeddelelse

U18-drengene nummer fire ved EM

EM var U18-drengenes første internationale mesterskab, og det blev til en samlet fjerdeplads efter nederlag til Spanien i bronzekampen.

Søndag eftermiddag mødte Danmark og Spanien hinanden for anden gang ved dette EM for U18-herrer. Første kamp i den indledende pulje endte med en spansk sejr på to mål, og heller ikke i bronzekampen lykkedes det de danske drenge at få skovlen under deres spanske modstandere. Spanien vandt 27-21 og tager dermed EM-bronze, mens Danmark bliver nummer fire.

Danmark hang ellers fornuftigt på i begyndelsen af første halvleg, hvor den danske defensiv stod stærkt og med en lige så stærk Emil Nielsen i målet. Der stod derfor 3-3 efter knap 12 minutters spil.

Det fik Spanien til at bruge en time out, som virkede efter hensigten. De spanske spillere stak af, og da Danmark samtidig tog en scoringspause på omkring 10 minutter, førte det spanske hold 11-3 efter 22 minutter.

Den føring udbyggede de yderligere og kunne gå til pause med en føring på 17-7.

Anden halvleg begyndte godt for Danmark. Emil Nielsen fik fat mellem stængerne igen, og med fem danske scoringer stod der 17-12 efter 39 minutter, inden Spanien fik scoret det første mål i anden halvleg.

Men selvom Danmark fik gang i målscoringen igen, holdt spanierne fast. De straffede samtlige danske tekniske fejl ved at score på kontra, og efter 50 minutter stod der 25-16.

En dansk time out fik pyntet lidt på tingene. Simon Gade kom ind i det danske mål og lukkede flot af, hvilket betød en håndfuld danske scoringer. Det var dog ikke nok, og Spanien vandt bronzekampen med seks mål.

"Vi må bare erkende, at der igen var for stor forskel på os og Spanien. Vi er glade for fjerdepladsen, men vi kan også konstatere, at der er et stykke vej til toppen i europæisk håndbold, og det skal vi naturligvis hjem og arbejde videre på at nå," siger landstræner Morten Henriksen.