10/10-14   -   Pressemeddelelse

Dumt dansk nederlag i Golden League åbningskamp

Kristina "Mulle" Kristiansen suverænt bedste danske markspillere, da kvindelandsholdet åbnede Golden League med et lidt unødvendigt nederlag til Frankrig.

Det danske kvindelandshold åbnede weekendens kampe ved Kvik/AL_BANK Golden League ved i overværelse af godt 1200 tilskuere i Holstebros Gråkjær Arena at tabe 22-19 til Frankrig efter at have ført 10-9 ved pausen og efter langt inde i 2. halvleg at have lignet en vinder.

I kampens indledende fase var det især de to Team Tvis Holstebro spillere, Kristina "Mulle" Kristiansen og Ann Grete Nørgaard, der gik forrest.

Ikke alene scorede de i fællesskab fem af de første seks danske mål - de lagde også et alvorligt pres på de fysisk overlegne franskmænd og "Mulle" havde en finger med i alle Danmarks offensive aktioner, ligesom hun i forsvaret fik skærmet den ellers så farlige franske højre back Alexandra Lacrabere effektivt af.

Danmark kom hurtigt foran 4-1, men så fik franskmændene lukket de værste huller i forsvaret og efter et kvarters spil var stillingen beskedne 6-4 i dansk favør.

Franskmændene nåede op på 6-6 efter 18 minutter, og landstræner Jam Pytlick forsøgte sig både med timeout og adskillige udskiftninger, men det danske angrebsspil virkede hæmmet i forsøget på at overspille de muskuløse gallere.

Så meget desto mere værdifuldt, at det danske forsvar stod solidt med Rikke Poulsen som en virkeligt velspillende sidste skanse.

Poulsen havde adskillige fine redninger og blandt andet snuppede hun et fransk straffekast, men da Laura Glauser gjorde det samme i banens modsatte ende, var der udlignet på den konto. Den danske keeper markerede sig dog i modsætning til sin franske kollega med et par forrygende udkast, som førte til kontrascoringer.

Der var også balance i det store regnskab gennem de sidste 20 minutter af 1. halvleg, og pausestillingen 10-9 til Danmark fortæller historien om to forsvar, der i hver sin ende begge havde krammet på angriberne.

Frankrig blev inviteret inden for i de første minutter af 2. halvleg, hvor Jan Pytlick eksperimenterede med en meget offensiv forsvarsopstilling, men allerede efter fem minutter var danskerne tilbage i 6-0 igen.

Da havde Kristina "Mulle" Kristiansen imidlertid torpederet det franske forsvar fire gange kun afbrudt af en Louise Burgaard scoring, så danskerne startede 2. halvleg som de startede kampen. Med en tre måls føring - 16-13.

Burgaard fik også en på kassen, da hun i vanlig kamikaze-stil satte alt på et bræt, men heldigvis kunne den seje Viborg-spiller fortsætte efter kort tids behandling på banen.

Det var da også Burgaard, der med et vip til Maria Fiskers scoring til 17-14 stod bag aftenens detalje i Gråkjær Arena, men uheldigvis gentog historien fra 1. halvleg sig, og franskmændene fik stille og roligt slidt sig op på 17-17, mens det danske angreb mere eller mindre gik i stå.

"Mulle" fik Danmark tilbage på sporet ved 19-17, men igen kom Frankrig op på lige, og med fem et halvt minut tilbage af kampen bragte franskmændene sig foran for første gang i 2. halvleg. Og to minutter senere var stillingen 21-19 til udeholdet.

Men i modsætning til den måde, 1. halvleg udviklede sig på, lykkedes det ikke for danskerne at komme tilbage. Og det på trods af, at franskmændene måtte spille kampens sidste to minutter i undertal.

Ann Grete Nørgaard misbrugte for anden gang i kampen et straffekast, og i stedet for at brede spillet ud, søgte danskerne forgæves at få bolden ind til Susan Thorsgaard på stregen.

Danskerne savnede først og fremmest kvalificerede skud fra backs ligesom fløjene i begge sider heller ikke blev overbebyrdet med opspil.

Lørdag klokken 17,10 skal det danske hold møde Brasiliens verdensmestre i Esbjerg og søndag aften står den på nordisk lokalopgør mod Norge i Aarhus.