13/10-14   -   Pressemeddelelse

Forrygende dansk sejr over verdensmestrene

Louise Burgaard førte an fra start, da et flot spillende dansk kvindelandshold besejrede Brasiliens verdensmestre

Det danske kvindelandshold fik en forrygende oprejsning oven på torsdagens skuffende nederlag til Frankrig, da holdet i Esbjerg vandt 28-24 over Brasiliens verdensmestre efter dansk pauseføring 15-9.

Louise Burgaard viste ren verdensklasse fra start.

Ikke alene scorede hun fem gange inden for de første 20 minutter, hun var også den helt store drivkraft i forhold til at sætte det danske angrebstempo, som slet ikke var til at kende fra torsdag aftens kamp mod Frankrig.

Udover det brillerede Viborg-spilleren med formidable oplæg til Maibritt Kviesgaard på fløjen og Susan Thorsgaard på stregen - samtidig med at hun vanen tro ydede maksimalt i forsvaret.

Så det var Burgaard her, der og alle vegne, da danskerne rykkede fra 3-4 til 11-5 på små ti minutter.

Efter 22 minutters spil fik Burgaard et velfortjent hvil på bænken, og derfra kunne hun se Maibritt Kviesgaard score til 13-7 på dagens detalje - et vip efter forarbejde fra Stine Jørgensen, der også havde løftet sit spil i forhold til torsdagskampen.

Kviesgaard scorede også Danmarks 14. mål. Denne gang assisteret af Team Esbjerg klubkammeraten Lotte Grigel - og det var noget, det medlevende publikum i Blue Water Dokken kunne bruge til noget, så den i forvejen flotte stemning fik lige et nøk til.

Fundamentet til den imponerende 1. halvleg blev dog lagt i forsvaret, hvor Marianne Bonde og Pernille Holst Holmsgaard var en sikker midterakse og hvor der blev kæmpet flot over hele buen, samtidig med at Søs Søby stod glimrende i det danske mål.

Sandra Toft overtog pladsen som bageste dansker fra starten af 2. halvleg, hvor den danske startformation bortset fra playmakerpladsen var identisk med start 7'eren og hvor Burgaard i forsvaret og Stine Jørgensen i angrebet gav den gas fra start.

Et par lidt tynde udvisninger af henholdsvis Kviesgaard og Burgaard slog helt forståeligt den danske rytme i stykker samtidig med, at brasilianerne fik gang i indspilningerne til den livsfarlige stregspiller Daniela Piedade.

Danskerne misbrugte et par alvorlige chancer og så blev 17-10 på tavlen ændret til 18-15. Spændingen var tilbage i kampen.

Søby kom tilbage i det danske mål med et par fine redninger midt i halvlegen og da klubkammerat Marianne Bonde scorede til 21-16 tog det toppen af den lidt hektiske stemning, der var ved at brede sig.

Kviesgaard og Ann Grete Nørgaard øgede føringen fra hver sin fløj og da torsdag aftens helt store danske profil, Kristina "Mulle" Kristiansen ti minutter før tid stemplede ind med at score til 24-18, var nerverne i ro.

Stortalentet Anne Mette Hansen toppede de tekniske udskejelser med en flot "krølle-bølle" scoring til 25-18, og dagens topscorer, Ann Grete Nørgaard, fik elimineret enhver tvivl med en scoring på straffekast.

De kvindelige rumænske dommere fortsatte rækken af kulørte kendelser med at smide Kviesgaard ud for anden gang, og da Jan Pytlick valgte at lade Kristina Kristiansen afløse Søs Søby, var der lagt op til dagens største bifald.

Det kom, da Kristiansen efter en tabt bold piskede ud, og Søby gav den max gas på vej ind i det tomme mål, hvor hun med en flyvende redning pillede Alexandra Nascimentos langskud mod det tomme mål.

Trods afbrænderen blev Nascimento kåret som bedste brasilianske spiller, mens de 2400 tilskuere hyldede Burgaard som bedste dansker.

Før søndagens to afsluttende kampe i Aarhus har Norge fire point, Danmark og Frankrig hver to og Brasilien nul. Dansk sejr over Norge er ensbetydende med samlet sejr i Golden League.