13/10-14   -   Pressemeddelelse

Flot moral da Danmark vandt Golden League

Sandra Toft i særklasse, da det danske kvindelandshold besejrede Norge og vandt Golden League

Med en sejr på 26-22 over Norge sikrede det danske kvindelandshold sig søndag aften den samlede sejr i sæsonens første udgave af Golden League - og den indsats og moral, holdet lagde for dagen lover rigtigt godt for de danske piger.

Angrebsmæssigt fik Danmark imidlertid en sløj start på kampen, idet der skulle gå hele seks et halvt minut, før Ann Grete Nørgaard fik de rød/hvide på måltavlen på et straffekast begået mod Maria Fisker.

Både Fisker og Marianne Bonde åbnede med at brænde et par gevaldige chancer, mens nordmændene nåede at score to gange, selv om både det danske forsvar og keeper Sandra Toft var stærkt spillende.

Mette Tranborgs udligning til 2-2 var efter godt ni minutter Danmarks første scoring i åbent spil, men da Team Tvis Holstebro keeper Silje Solberg fortsat lukkede af, kom Norge relativt ubesværet i front med 5-2 og 6-3, før Jan Pytlick tog sin første timeout.

Lotte Grigel fik godt styr på det danske angrebsspil og efter to scoringer og en række fine opspil fra Esbjergspilleren fik Danmark næsten kontakt ved 6-5 - hvorefter Grigel blev afløst af Kristina "Mulle" Kristiansen.

I forsvaret skulle danskerne samtidig til at tage stilling til den lynende farlige venstrehånd Nora Mørk, og på relativt få minutter blev 6-5 til 10-5.

Et par flotte redninger fra Sandra Toft med efterfølgende kontraer fik på ny reduceret den norske føring til et mål ved 11-10, og præcis et minut før pausefløjtet udlignede Louise Burgaard til 12-12 på et forrygende underhåndsskud.

Norge scorede på næste angreb, og danskerne kunne med god grund føle sig snydt for et straffekast i halvlegens døende sekunder, men det udeblev, og Norge gik til pause foran 13-12.

Kampens to kvindelige rumænske dommere fortsatte med at tillade norsk opdækning i feltet umiddelbart efter pausen, og de udnyttede nordmændene fornuftigt nok til at gen-etablere en føring på fem mål ved 17-12.

Skidt dansk forsvarsspil, kulørte dommerkendelser og usikker angrebsindsats af uprøvede kræfter kostede dyrt, før Maibritt Kviesgaard ni minutter inde i 2. halvleg åbnede den danske scoring efter pausen.

Sandra Toft fortsatte sit flotte spil i målet, og da debutanten Anne Cecilie De La Cour fra Silkeborg-Voel hamrede bolden ind til 16-18, efterfulgt af en scoring med venstre hånd fra Anne Mette Hansen, lignede det mønsteret fra 1. halvleg.

Lotte Grigel udlignede til 18-18 og Ann Grete Nørgaard gjorde det til 19-19 på straffekast. Kampen var helt åben med ti minutter tilbage.

Holdene fulgtes ad til 21-21, hvor efter Ann Grete Nørgaard udnyttede sit tredje straffekast til med fem minutter igen at bringe Danmark foran.

Og så var der ellers lukket ned for nordmændene.

Dansk forsvar og ikke mindst "woman of the match" Sandra Toft pressede nordmændene maksmalt, Grigel styrede en fornem kontrafase, og Maria Fisker var symbolet på den danske fight, da hun i de sidste sekunder af kampen kastede sig frygtløst efter en løs bold og spillede Grigel fri til scoring i det tomme norske mål.

26-22 og Danmark vandt Kvik / AL-Bank Golden League med Norge på andenpladsen, Frankrig som nummer tre og de brasilianske verdensmestre som en lidt skuffende nummer fire og sidst.