28/11-14   -   Pressemeddelelse

Toft i særklasse da Norge blev besejret

Den danske keeper suveræn, da hun på egen bane sammen med resten af det danske hold besejrede Norge for anden gang i streg

Sandra Toft viste målvogterspil i absolut verdensklasse, da det danske kvindelandshold sent torsdag aften åbnede Golden League med at besejre Norge 24-21 på den danske keepers normale hjemmebane i Larvik.

Der var ellers ikke meget, der pegede i retning af dansk sejr i starten af kampen.

På bare fire minutter bragte nordmændene sig ubesværet foran 3-0, og havde det ikke været for et par flotte redninger fra Sandra Toft, kunne det have set langt værre ud.

Det danske angrebsspil flød ganske vist udmærket, men Kari Aalvik Grimsbø i det norske mål pillede fuldstændig pynten af de danske skytter, og først efter fem minutters spil lykkedes det for Kristina "Mulle" Kristiansen at passere den 29-årige Team Esbjerg keeper.

Otte minutter senere var stillingen 5-5. Danskerne havde fået fint fat i genopståede Heidi Løke på stregen, forsvaret var bevægeligt og forudseende og i målet diskede Toft foran sit normale hjemmepublikum op med den ene forrygende redning efter den anden.

Trine Østergaard bragte for første gang Danmark i fromt med sin kontrascoring til 6-5 lige før midten af 1. halvleg - og så gik det ellers stærkt.

Fra 6-6 rykkede danskerne via 12-7 til pauseføringen 14-8 i en periode, hvor der i alle spillets faser var klasseforskel på de to hold.

Eneste små danske mislyde var, at ellers fint spillende Anne Mette Hansen fik rodet sig ind i nogle unødvendige angrebsfejl, at det danske overtalsspil ikke virkede specielt overbevisende samt at Louise Burgaard ikke fik meldt sig ind overhovedet.

Burgaard kom imidlertid stærkt igen efter pausen, hvor hun scorede fire gange og hvor hun konstant var en trussel for nordmændene, der igen kom bedst i gang.

Faktisk så godt, at den danske føring var halveret efter fem minutters spil ved stillingen 14-11.

Især var det de to bagspillere Stine Oftedal og Ida Alstad, der fik skudt hul på et noget passivt dansk forsvar, og efterhånden som nordmændene fik angrebsspillet til at fungere, gik der lidt panik i det danske angreb, der før pausen havde spillet med ro og overblik.

To gange nåede nordmændene op på minus et mål, men begge gange lukkede Sandra Toft af for klubkammeraten Nora Mørk, da hullet var ved at blive lukket helt.

I stedet blev det duoen Kristina "Mulle" Kristiansen og Mette Gravholt, der tog stikket hjem for danskerne - sammen med en i særklasse spillende Sandra Toft.

Danmark fortsætter Golden League fredag klokken 17, hvor modstanderen er Serbien.