01/12-14   -   Pressemeddelelse

Kvindelandshold gjorde rent bord ved Golden League

Danmark fik bedst mulig EM-generalprøve med sejr over Frankrig

Det danske kvindelandshold gjorde rent bord ved weekendens Golden League stævne i Norge, da Frankrig søndag aften blev besejret med 26-23 efter dansk pauseføring 13-11.

Eftersom Norge i kampen forinden havde pryglet Serbien med 30-18 betød den danske sejr, at Danmark vandt denne afdeling af Golden League med maksimumpoint seks men Norge på andenpladsen med fire og franskmændene som nummer tre med to point. Serbien, der var uden adskillige nøglespillere, sluttede sidst uden point.

For tredje kamp i træk startede det ellers rædselsfuldt for danskerne. Angrebsmæssig begik de danske piger fejl på et niveau, man normalt ikke ser fra holdets side, og det udnyttede franskmændene til at bringe sig foran 4-0 på lige så mange minutter.

Men danskerne viste igen flot moral og syv minutter senere var den franske føring spist ved stillingen 5-5. En periode, hvor danskerne fik godt fat i forsvaret og fik løbet en række flotte kontraer.

Ikke mindst viste Marianne Bonde flot spil, men uheldigvis blev København Håndbold-spilleren skadet i forbindelse med sin anden scoring og hun kom ikke på banen efterfølgende.

Stine Jørgensen var en anden dansk tydelig profil før pausen. Ikke kun som tredobbelt målscorer, men også med en række fine indspil - især til Susan Thorsgaard, som også scorede tre gange i første halvleg og dermed fik gjort op med sine scoringsproblemer i den seneste tid.

Danmark vandt en periode af 1. halvleg med 13-5 og ved 13-9 lignede det en tidlig afgørelse.

Men franskmændene fik fightet sig tilbage til pausestillingen 13-11 i en afslutning på 1½. Halvleg, der mildest talt var noget rodet.

Rikke Poulsen, der havde stået glimrende før pausen, blev til 2. halvleg afløst af Sandra Toft, og i angrebet kom Kristina "Mulle" Kristiansen ind for at styre spillet.

Det kastede et fantastisk mål af sig, da "Mulle" understregede sin øjeblikkelige kanonform ved at styre hele vejen uden om fem franske forsvarsspillere ved scoringen til 16-15, og da Mette Tranborg scorede til 18-16 var det efter et nyt mesterligt opspil fra TTH-playmakeren.

Otte minutter før tid tog franskmændene konsekvensen og ved dansk føring 23-21 gik de højt på Kristiansen.

Jan Pytlick valgte at stille med Stine Jørgensen og Lærke Møller ude bagved og efter få minutter måtte Møller forlade kampen med en kæberasler efter et gennembrudsforsøg.

I den anden ende af banen forlod en tilsyneladende halvskadet Sandra Toft banen, så den danske sejr ver ikke helt uden problemer.

Mandag tager truppen retur til Danmark og om præcis en uge, søndag den 7. december tager holdet så hul på kampene ved EM, når holdet i Debrechen møder Ukraine.