08/12-14   -   Pressemeddelelse

Dansk pligtsejr efter ujævn kamp

Danmark vandt åbningskampen ved EM - men især før pausen var indsatsen noget ujævn

Ganske som ventet vandt det danske kvindelandshold søndag aftens åbningskamp mod Ukraine - men sejren på 32-23 kom i hus efter en dansk indsats, der var meget svingende. Især i 1. halvleg.

Forsvarsspil som begreb var således et ikke eksisterende element I begge ender af banen I kampens første fem minutter.

Ukraine havde foruroligende let ved at bringe sig foran både 3-2 og 4-3, men dels fortsatte danskerne med at spadsere gennem det ukrainske forsvar og dels fik holdet blandt andet med en straffekastredning fra Rikke Poulsen lidt bedre fat i modstanderne, så danskerne fik vendt 3-4 til 7-4 og man fik et fingerpeg i retning af, hvilken udvikling, kampen ville tage.

Ganske vist kom ukrainerne på 8-8, men et skifte mellem Rikke Poulsen og Sandra Toft i det danske mål fik stoppet de ukrainske scoringer i næsten ti minutter. Til gengæld begyndte det at knibe med effektiviteten i de danske afslutninger trods et par perioder med dobbelt overtal.

Der var i den periode både tale om en række sjuskede danske afslutninger og decideret storspil i det ukrainske mål af Viktoriya Tymoshenkova.

Danskerne fik dog en fin afslutning på halvlegen, da Maibritt Kviesgaard få sekunder før tid genskabte tremåls føringen til 14-11.

Sandra Toft åbnede 2. halvleg på samme høje niveau, som hun havde vist før pausen, og da hendes gamle makker fra Team Tvis Holstebro tiden, Kristina "Mulle" Kristiansen, skruede op for tempoet i banens modsatte ende, var danskerne efter 35 minutters spil foran 17-11.

Kampen var reelt afgjort .

Efter 42 minutters spil fik danskerne langt om længe has på det kedelige nul, der stod ud for scoringer fra venstre back, da Anne Mette Hansen med et flot hopskud øgede til 21-14, og det var kun det faktum, at danskerne i en periode nærmest konstant var i undertal, der bevirkede, at ukrainerne ikke blev kørt helt af brættet.

Den danske føring lå og vippede med 6-7 overskydende mål

Tirsdag skal danskerne på ny i kamp. Der gælder det Rumænien, som i dagens første kamp i Gruppe B tabte 27-19 til Norge efter en meget ensidig forestilling.