12/12-14   -   Pressemeddelelse

Sikker norsk sejr i gruppefinalen

Det så godt ud i de første godt 20 minutter - men så løb Norge fra de danske piger.

Danmark tabte torsdag aftens EM-gruppefinale mod Norge med 27-21 efter dansk føring 13-12 ved pausen.

Det, der i kampens første godt 20 minutter lignede en lige kamp med momentvis pænt dansk overtag, udviklede sig til at blive norsk opvisning, og nu bliver den en stor opgave for de danske piger at nå den semifinale, man havde satset hårdt på.

Bortset fra de logiske problemer med Heidi Løke på stregen havde det danske forsvar nemlig fint fat i nordmændene i kampens første 25 minutter.

Kreative Nora Mørk blev lukket ned i den ene side og Stine Oftedal og Ida Alstad havde heller ikke let spil i den anden, og i målet stod Sandra Toft med stor autoritet.

I banens modsatte ende lagde først Louise Burgaard og derpå Line Jørgensen et gevaldigt pres på højre back. I alt scorede de to venstrehænder fem mål, og de var sammen med Ann Grete Nørgaard, der usvigeligt sikkert udnyttede alle Danmarks fire straffekast før pausen, og den indskiftede stregspiller Mette Gravholt den primære årsag til, at Danmark ved 9-6, 10-7 og 12-9 havde komfortable føringer.

Men de tre måls forspring var lige ved smuldre i minutterne før pausen, hvor nordmændene lagde et voldsomt tryk på de danske backs.

Jan Pytlick skiftede flittigt i 1. halvlegs sidste kvarter - men det kom noget uventet, da landstræneren fem minutter før pausen valgte at pille målvogter Sandra Toft ud til fordel for Rikke Poulsen. Nordmændene havde åbenlys respekt for Toft, som havde en redningsprocent på 40, og udskiftningen fik Norge til at satse langt mere i afslutningerne.

Toft kom dog på banen igen fra 2. halvlegs start, men det var ikke nok til at forhindre, at Norge fik vendt den danske 13-12 pauseføring til en 15-13 føring. Først og fremmest skabt på flot keeperspil fra Silje Solberg i det norske mål, da hun i første omgang holdt danskerne fra scoring i syv minutter.

Solberg fra Team Tvis Holstebro snuppede også et straffekast fra klubkammeraten Ann Grete Nørgaard ved 16-15 - en stilling der holdt sig i små fem minutter, før Linn Kristin Riegelhuth scorede for Norge.

Det så sort ud for Danmark efter 13 minutters spil af 2. halvleg. Ikke alene var Norge foran med tre mål - det var kun lykkedes danskerne at score to gange efter pausen. Og det er ganske enkelt for lidt, hvis man skal besejre Norge.

Rikke Poulsen kom på mål igen og Jan Pytlick gik i angrebet over til at spille det syv mod seks system i angrebet, der var så stor en succes mod Rumænien.

Det livede kortvarigt op på det danske angrebsspil, men svagheden ved dette taktiske træk blev også udstillet, da Kristina "Mulle" Kristiansen måtte skynde sig på mål og hun var uden chance, da nordmændene scorede til 23-18 ti minutter før tid. Kampen var afgjort.

Kampens bedste spiller, Silje Solberg, snuppede et nyt straffekast fra Ann Grete Nørgaard fem minutter før tid, og med en norsk fem måls føring var det op ad bakke for danskerne, der skal have ros for aldrig at smide geværet.

Louise Burgaard fik et slag over næsen og måtte stærkt blødende forlade banen, mens holdkammeraterne kæmpede sig på minus tre ved 24-21. Men til slut trak Norge fra igen og vandt fuldt fortjent med seks mål.

Med nederlaget går Danmark i mellemrunden med et point, mens Norge har fire. Det samme har Spanien, der vandt aftenens kamp mod Ungarn. Ungarerne starter mellemrunden med to point, mens Rumænien har et og Polen er uden point.