Få dit eget presserum

15/12-14   -   Pressemeddelelse

Høj klasse da Danmark slog EM-værterne

Anfører Line Jørgensen gik forrest og der blev kæmpet i bund over hele linjen, da Danmark besejrede Ungarn

Det danske kvindelandshold rykkede op på andenpladsen i mellemrunden, da holdet mandag aften besejrede Ungarn 23-20 efter en kamp, hvor danskerne var modigere, klogere og forsvarsmæssigt klart bedre end hjemmeholdet.

Og det på trods af at de danske piger fik en forfærdelig start allerede inden kampen var gået i gang.

Lotte Grigel stødte ind i Pernille Holmsgaard under opvarmningen, og den stærke Team Esbjerg spiller måtte hjælpes ud af hallen med et beskadiget knæ. Den danske lejr var rystet.

Men ikke desto mindre fik Danmark en forrygende start på kampen

Forsvaret - styret af Pernille Holmsgaard og en strålende Louise Svalastog - var bevægeligt og forudseende, og i angrebet blev der spillet med ro og omtanke mod det offensive og aggressive ungarske forsvar.

4-1 viste måltavlen, efter at Ann Grete Nørgaard med en straffekastscoring og Line Jørgensen med tre fantastisk flotte mål fra halvdistancen havde udnyttet de huller, der var, når danskerne kunne komme på kant. Og ved 6-3 havde danskerne fortsat styr på begivenhederne midtr i halvlegen.

Den ungarske storskytte Suzanna Tomori begyndte dog at gøre lidt ondt og fik med sine fire scoringer begrænset den danske føring til 6-5, men så fik danskerne hjælp fra en noget uventet kant.

Pytlick valgte at spille syv mod seks i angrebet ved at bringe Kristina "Mulle" Kristiansen som "trøjespiller", og da hans ungarske kollega Andreas Nemeth valgte at blive oppe i et 4-2 forsvar, var der fri passage for danskerne.

Susan Thorsgaard og Mette Gravholt var konstant farlige på stregen og havde sidstnævnte sammen med Nørgaard scoret på nogle kæmpechancer, ville kampen måske have været afgjort allerede før pausen.

En andet minus var, da Stine Jørgensen fik en ublid behandling af det ungarske forsvar. Ganske vist fik hun sit straffekast og Ungarn fik en udvisning - men den danske venstre back måtte gå ud og FCM spilleren kom ikke i aktion senere i kampen.

Pytlick fastholdt sin taktiske manøvre med syv markspillere, og bortset fra en spøjs situation, hvor Kristina "Mulle" Kristiansen ikke nåede ud, men til gengæld havde en feberredning af et forsøg fra den ungarske venstre fløj.

Efter pausen, hvor Danmarks halvtidsføring på 11-9 hurtigt blev ædt op, scorede ungarerne to gange i det tomme danske mål, men Danmark havde alligevel et solidt overskud ud af den taktiske forretning.

Ikke mindst fordi Kristina Kristiansen fordelte boldene klogt og anfører Line Jørgensen, der viste spil i absolut verdensklasse, konstant var en trussel på højre back.

Også Maria Fisker fik scoret to vigtige mål fra halvdistancen og Maibritt Kviesgaard bød også ind med et par vitale scoringer.

Danskerne fik ikke scoret i kampens sidste ni minutter, men alligevel var der ikke den mindste tvivl om udfaldet.

Nu er holdet avanceret til andenpladsen i mellemgruppen og kan nu spille sig i semifinalen med uafgjort mod Spanien onsdag.