18/12-14   -   Pressemeddelelse

Spanien udspiller danske EM-piger

Danmark tabte stort til Spanien men undgik den helt store resultatmæssige fadæse

Med det nederlag på 29-22 til Spanien i onsdag aftens alt afgørende mellemrundekamp, måtte det danske kvindelandshold vinke farvel til drømmen om semifinale om EM-medaljer.

Det var ikke fordi, spanierne var voldsomt skræmmende. Holdet spillede bare klogt og tålmodigt med kliniske afslutninger - og så vandt sydeuropæerne målvogterduellen med mange, mange længder.

Veteranen Silvia Navarro var i perioder nærmest umulig at passere for de danske skytter, der med en tendens til at skyde lige ud ad landevejen gav den spanske keeper rigeligt med muligheder for at brillere. Og i banens modsatte ende var det yderst begrænset hvad Sandra Toft og Rikke Poulsen fik fingre i.

Om Danmark slutter som nummer tre eller fire i mellemrunden afhænger af resultatet af mellemrundens sidste kamp mellem Ungarn og Norge. Norsk sejr betyder, at Danmark skal spille om 5/6 pladsen fredag, mens uafgjort eller ungarsk sejr betyder en fjerdeplads i mellemrunden og hurtig hjemrejse.

Og så kunne det endda være gået endnu værre for danskerne.

I slutfasen var danskerne i et par perioder nemlig nede med mere end de otte mål, der var nok for at holde Rumænien under os. Og var Danmark sluttet som nummer fem i mellemrunden, ville det have været katastrofalt i forhold til mulighederne for at komme med i kvalifikationen til OL i Rio 2016.

De to hold fugtes ad til 9-9, hvor både Line Jørgensen og Maibritt Kviesgaard havde budt ind med nogle gode momenter, men hvor forsvaret havde store problemer med de bevægelige spaniere.

Slutfasen af 1. halvleg gav et fingerpeg om, hvordan kampen ville udvikle sig og fra pausestilling 15-12 blev 2. halvleg fra dansk side reelt kun et spørgsmål om at begrænse nederlaget.