06/01-15   -   Pressemeddelelse

Danmark får kneben sejr over Sverige

Herre-A-landsholdet spillede en meget tæt kamp mod Sverige, hvor Danmark i sidste ende tog sejren.

Tilskuerne i en fyldt Malmö Arena fik spænding for alle pengene, da Danmark og Sverige i aften tog hul på VM-forberedelserne med årets første træningskamp. Kampen blev afgjort i sidste minut, og det var Danmark, der tog sejren med mindst mulige margin, 24-23, efter at have været bagud 10-11 ved pausen.

Første halvleg blev en jævnbyrdig affære, hvor de to hold fulgtes ad fra start til slut. Det danske angrebsspil manglede noget tempo og præcision, hvilket udmøntede sig i mange tekniske fejl og brændte chancer. Til gengæld var det Niklas Landin, der holdt Danmark inde i kampen med stribevis af redninger. Ikke mindst kort før pausen, hvor Sverige havde mulighed for at komme foran med både to og tre mål, men hvor Landin med to kæmpe redninger sørgede for, at Danmark blot var bagud med et mål ved pausen, 11-10.

Danmarks landstræner Gudmundur Gudmundsson havde valgt at skifte ud på de fleste pladser til anden halvleg og fik derved set langt størstedelen af spillerne an i kampen. Men trods udskiftningerne blev anden halvleg stort set en kopi af forløberen, hvor Mikkel Hansen og Kim Andersson fortsatte som de helt store profiler for hver sit hold. Også på scoringstavlen fortsatte Danmark og Sverige parløbet, og kampen forblev helt lige.

Med fem minutter igen var stillingen 22-22, og de sidste minutter skulle afgøre kampen. Svenskerne tog føringen til 23-22, inden Mikkel Hansen udlignede med to minutter igen, og så var det Hans Lindberg, der blev matchvinder med aftenens sidste og afgørende mål til dansk sejr 24-23.