12/01-15   -   Pressemeddelelse

Danmark er VM-klar

De danske håndboldherrer vandt over Sverige i den sidste testkamp før VM, der for Danmarks vedkommende starter på fredag mod Argentina.

En udsolgt NRGi Arena i Aarhus dannede rammen om Danmarks sidste testkamp før afrejsen til VM i Qatar, og det lader til, at de danske håndboldherrer har fundet VM-formen. I hvert fald viste de et højt niveau i kampen mod Sverige og vandt således 28-19 efter pauseføring 15-8.

De danske herrer kom allerede fra startfløjtet godt i gang med den sidste testkamp før VM, da de efter blot 12 minutter var foran 6-2 mod Sverige. Det var især Rene Toft og Mads Christiansen, der sørgede for at sætte bolden ind bag en chanceløs svensk målvogter, mens svenskerne kæmpede en svær kamp for at komme til ordentlige skudchancer mod et velspillende dansk forsvar.

Stor føring ved pause

Danmark udbyggede blot føringen halvlegen igennem og kunne gå til pause med en komfortabel føring på hele 15-8 i en kamp, hvor danskerne - til forskel fra mandagens meget tætte opgør mellem de to hold i Malmö - spillede på et tydeligt højere niveau end de svenske naboer.

Fire brændte chancer på stribe betød, at der skulle gå fem minutter, før Danmark fik bolden i nettet i anden halvleg. Sjöstrand i det svenske mål tog i en periode toppen af den danske scoringsiver, men Mikkel Hansen gik forrest og viste vejen, så Danmark med tyve minutter tilbage af kampen holder en syv måls-føring, 18-11.

Selvom Danmark fortsat brænder mange chancer på Sjöstrand, formår Sverige ikke at afholde de danske herrer fra at udbygge føringen. Ti minutter før kampens afslutning er Danmark atter foran med ni mål, 22-13, og selv om Sverige forsøger sig med et meget offensivt forsvar, kører Danmark sikkert sejren i hus.

Danmark spiller mod Argentina i sin første kamp ved VM på fredag klokken 19.00 dansk tid.