19/01-15   -   Pressemeddelelse

Danmark udspillede Saudi Arabien

De danske håndboldherrer vandt 38-18 over Saudi Arabien og har nu tre point efter to kampe ved VM.

I fredags led Saudi Arabien et ti måls-nederlag til Rusland, og søndag aften blev det til en endnu større øretæve, da de danske håndboldherrer gav en lektion i koncentreret håndboldspil og vandt deres anden kamp ved VM, 38-18, efter pauseføring 20-6.

Allerede fra første fløjt var det tydeligt, at Gudmundssons tropper havde en argentinsk plet, der skulle vaskes af det rød/hvide spilletøj. Et fokuseret målmandsspil og en koncentreret indsats i forsvaret betød, at Saudi Arabien i hele 18 minutter ikke formåede at få bolden ind bag Jannick Green, mens et velspillende og målrettet dansk angreb udnyttede et ikke voldsomt skarpt grønbluset forsvar.

Dermed blev stillingen 4-3 fem minutter inde i kampen til hele 15-3, før Saudi Arabien med godt seks minutter tilbage af første halvleg reducerede til 15-4. Med sit ottende mål i kampen lukkede Henrik Toft 1. halvleg med dansk 14 måls-føring, 20-6.

Mens Jannick Green fortsat holdt en flot redningsprocent på omkring de 60, så havde de danske håndboldherrer i starten af anden halvleg lidt svært ved at holde kadencen fra de foregående 30 minutter, men Casper U. Mortensen, Kasper Søndergaard og Jesper Nøddesbo fik Danmark tilbage på sporet, og de danske håndboldherrer kørte sikkert en storsejr på hele 38-18 i hus.

Danmark møder Tyskland i den tredje puljekamp på tirsdag klokken 19.00.