24/01-15   -   Pressemeddelelse

Danmark tager vigtig sejr over Rusland

De to hold var lige fra kampens start, men så gik Rusland i stå, og Danmark havde skabt en føring, som russerne trods flot spil i anden halvleg ikke kunne hente.

Danmark vandt over Rusland i den fjerde ud af fem puljekampe ved VM i Qatar. Efter blot en sejr og to uafgjorte kampe, var sejren over Rusland meget væsentlig for Danmarks videre færd i slutrunden. Danmark vandt 31-28 efter pauseføring på hele 16-8.

Kampen åbnede med en hæsblæsende start, hvor de to hold på skift tog føringen fra hinanden, inden russerne ved stillingen 8-8 scoringsmæssigt gik fuldstændigt i stå. Det udnyttede de danske håndboldherrer uden at tøve, og mens Rusland ikke formåede at sætte bolden i nettet de sidste 12 minutter af halvlegen, sørgede Danmark for 16-8-føring ved pausen.

Rusland kom stormende ud af omklædningsrummet efter pausen og havde tydeligvis ikke tænkt sig at lade Danmark få sejren uden videre. De russiske spillere viste særdeles flot håndboldspil og åd sig stille og roligt ind på den danske føring.

Således blev Danmarks otte måls-føring til en blot tre måls-føring, 26-23, med ti minutter tilbage af kampen. Men Danmarks håndboldherrer gav ikke op, og de holdt fokus og ført an af en storspillende Rasmus Lauge holdt de føringen hele vejen hjem til slutresultatet 31-28.

Danmark møde Polen på lørdag klokken 19.00 dansk tid i den sidste puljekamp i den sidste puljekamp ved VM i Qatar. Herefter venter ottendedelsfinalen på mandag.

Rasmus Lauge blev dansk topscorer med ni mål.