24/01-15   -   Pressemeddelelse

Danmark klar til VM-ottendedelsfinale

Efter sejr over Polen i den sidste puljekamp venter Island på modsatte banehalvdel, når Danmark mandag spiller ottendedelsfinale ved VM i Qatar.

I Danmarks sidste puljekamp ved VM ventede Polen, og det blev til en dansk sejr 31-27 efter pauseføring 16-12. Det betyder, at Danmark slutter som nummer to i puljen og kan se frem til at møde Island i ottendedelsfinalen.

De polske skytter skulle bruge seks minutter til at skyde hul på Danmarks målvogter, Niklas Landin. Inden deres første scoring havde de danske håndboldherrer scoret de første tre kasser og på flere måder vist flot håndboldspil. Men polakkerne kom igen, og efter at have udlignet til 6-6, hang de på, inden Niklas Landin igen tog ved, og Danmark lykkedes med fornemt overtalsspil og bragte sig foran med fire mål, 14-10. Føringen holdt de til pausestillingen 16-12.

Selvom Polen kom flyvende ud af starthullerne til anden halvleg med to hurtige scoringer, så holdt Danmark fast i det gode, koncentrerede spil og udbyggede blot føringen til fem mål ved stillingen 19-14 og kort tid efter til syv mål ved stillingen 22-15.

De danske håndboldherrer kørte sejren hjem uden slinger i valsen, og Hans Lindberg blev dansk topscorer med seks mål i sejren, der endte med resultatet 31-27 i dansk favør.