Få dit eget presserum

26/01-15   -   Pressemeddelelse

Danmark er i VM-kvartfinalen

Med en sejr på 30-25 overløb de danske håndboldherrer Island i ottendedelsfinalen ved VM i Qatar og er klar til kvartfinaleopgør mod Spanien.

Det kom aldrig spænding i kampen, da Danmark i VM-ottendedelsfinalen løb Island over ende med en sejr på 30-25 og dermed er klar til kvartfinale på onsdag mod Spanien.

Der skulle gå hele syv minutter, før vores islandske naboer fik hul på det danske forsvar og målvogter Niklas Landin, der kom overbevisende fra start. De reducerede med scoringen til 5-1. Blot to minutter senere havde hele den danske angrebskæde noteret sig for en scoring hver; Eggert og Svan på fløjene, Hansen og Christiansen på backs, Lauge fra playmakerpladsen og Toft-brødrene på stregen.

Den solide føring bliver opretholdt af et stærkt spillende dansk herrelandshold, der i begge banens leverer en fantastisk indsats. Således er pausestillingen 16-10 til Danmark.

Ved anden halvlegs begyndelse fortsatte Niklas Landin storspillet, og først efter mere end fem minutter fandt Island vej til netmaskerne og fik reduceret til 18-11. Selv om Island hæver niveauet på banen i løbet af halvlegen, så lykkedes det dem ikke at hale ind på Danmarks håndboldherrer, der fastholdt grebet og kørte sejren hjem over stillingerne 21-13 og 26-19 inden slutresultatet 30-25.

Endnu engang var det Rasmus Lauge, der primært førte an i det danske angreb - både i kraft af playmakerrollen og som topscorer med seks mål.

Danmark spiller kvartfinale mod Spanien onsdag klokken 19.00 dansk tid.