28/01-15   -   Pressemeddelelse

Danmark tabte VM-kvartfinalen

En vanvittigt flot og seværdig kvartfinale mod Spanien endte med nederlag til Danmark med cifrene 24-25, og Danmark skal nu spille om 5.-8.-pladserne ved VM i Qatar.

Det blev lige så spændende som frygtet og forventet, da Danmark og Spanien mødtes i VM-kvartfinalen. Pausestillingen 11-11 blev til slutresultatet 25-24 i spansk favør, og Spanien er videre til VM-semifinalen mod Frankrig på fredag.

De to hold var fuldstændig lige gennem hele første halvleg, hvor det dog var de danske herrer, der fastholdt initiativet frem til 8-8, hvor spanierne overtog og kom foran 10-8. Danmark fik indhentet føringen, og efter de første 30 minutter, var stillingen lige så lige som ved kampens udgangspunkt, 11-11.

Anden halvleg startede ud nøjagtig lige så hæsblæsende og nervepirrende, og selv om Danmark genvandt føringen og hensatte Spanien til forfølgerrollen, så kan det ikke have givet tryghed i maven på de mange danske tilskuere i Doha. Spanien hang nemlig på, og Danmark kunne trække fra. Midtvejs i anden halvleg førte Danmark 18-16, men et par dumme afbrændere fra dansk side gav Spanien mulighed for at lave fire scoringer i træk. Den to måls-føring holdt Spanien, indtil Danmark udlignede ved 22-22 med seks minutter tilbage af kampen og kort efter bragte sig i front, 23-22.

Med tyve sekunder tilbage af kampen var Spanien i angreb ved stillingen 24-24, og desværre for Danmark udnyttede spanierne deres chance og skød sig i semifinalen.

Kampene om 5.-8. pladserne
Danmark spiller placeringskampe fredag og lørdag. Første kamp er fredag klokken 16.30 dansk tid mod Slovenien, mens Kroatien og Tyskland, der også led nederlag i kvartfinalerne, mødes klokken 14.00.

Lørdagskampene ligger klokken 14.30 eller 17.15, hvor fredagens tabende hold spiller den tidlige kamp om 7.-pladsen, mens vinderne spiller klokken 17.15 om 5. pladsen.