Få dit eget presserum

30/01-15   -   Pressemeddelelse

Vigtig dansk sejr over Slovenien

Sejren over Slovenien betyder, at de danske herrer har sikret sig en plads i OL-kvalifikationsspillet og i morgen skal spille mod Kroatien om VM's femteplads.

Det blev en lidt usikker dansk start, hvor Danmark håndboldherrer trods tre slovenske udvisninger haltede bagefter med et par mål helt indtil det 15. minut, hvor Mads Christiansen erobrede bolden, og Lasse Svan på den baggrund kunne sætte sit femte mål ind til dansk føring 9-8.

Og så var Danmark i gang. Niklas Landin lukkede af i målet, mens det danske kontraspil var flyvende, og så gik Danmark fra at have været bagud 6-8 til at være foran 13-8 på blot seks minutter.

Slovenien forsøgte sig herefter med et mere offensivt forsvar, og det ødelagde det danske angrebsspil, hvorimod slovenere i modsatte ende af banen fik skrumpet den danske seks måls-føring fra seks til tre mål, 17-14.

De danske herrer gik til pause med en føring på fire mål, 19-15, og til anden halvleg var det kun i målet, Gudmundsson havde skiftet ud. Den danske føring voksede stille og roligt til syv mål, inden Slovenien midtvejs i anden halvleg kunne udnytte en ukoncentreret periode hos det danske hold. Ved stillingen 29-26 tog Gudmundsson med rette timeout.

Danmark kørte sejren i hus og skal spille om femtepladsen mod Kroatien, der tidligere i dag slog Tyskland, 28-23. Tyskerne skal dermed møde Slovenien om syvendepladsen. Begge kampe spilles lørdag - se planen herunder.

Lasse Svan var flyvende med 13 mål på 13 forsøg og blev også kåret som kampens spiller.

Lørdagens placeringskampe
14:30 - Kampen om 7. pladsen: Tyskland-Slovenien
17:15 - Kampen om 5. pladsen: Kroatien-Danmark (vises på DR1)

Semifinalerne
Qatar og Polen spillede semifinale samtidig med Danmarks kamp, og her vandt Qatar 31-29 og er overraskende nok i VM-finalen. Den anden semifinale stod mellem Frankrig og Spanien, og det blev en fantastisk håndboldkamp, hvor målvogterne fra begge hold stjal billedet i anden halvleg. Frankrig vandt kampen 26-22 og møder dermed værtsnationen Qatar i finalen på søndag, mens Polen og Spanien forinden skal kæmpe om VM-bronze.