31/01-15   -   Pressemeddelelse

Danmark nummer fem ved VM

Med sejren over Kroatien på 28-24 slutter det danske herrelandshold på en 5. plads ved VM 2015 i Qatar.

Sidst Danmark og Kroatien mødtes var i EM-semifinalen i Herning i fjor, hvor Danmark som bekendt vandt en hæsblæsende kamp med to mål, 29-27. I dag gjaldt det kampen om pladsen som nummer 5 ved VM 2015, og her var det Danmark, der kunne slutte af med en sejr. 28-24 var cifrene ved slutfløjtet efter dansk pauseføring 15-11.

Det danske forsvar brillerede fra start, og Toft-brødrene i midterforsvaret gjorde det svært for kroaterne at komme til skud. Imens havde de danske angrebsspillere indstillet kanonerne skarpt, og de eksekverede med en meget høj scoringsprocent. Således kunne Danmark gå til pause 15-11.

Til gengæld fik Kroatien bedre fat i forsvaret i anden halvleg, og de fik reduceret til 16-18 med tyve minutter tilbage af kampen. Men så tog Mikkel Hansen affære, og med tre scoringer i træk fik han genskabt en komfortabel føring på 21-17.

Efter en lidt sløj, dansk periode kom Kroatien op og fik skabt spænding mod kampens afslutning. Ved føringen 25-23 med knap ni minutter tilbage, tog Gudmundur Gudmundsson time-out.

Niklas Landin havde afløst Jannick Green i det danske mål, og han udgjorde en afgørende forskel i de sidste ti minutter, hvor Danmark fortsat havde svært ved at få boldene i mål - blandt andet i kraft af, at kroaterne tog Mikkel Hansen ud af spillet.

Mikkel Hansen blev dansk topscorer med otte mål - skarpt forfulgt af Mads Christiansen, der satte seks bolde i nettet.

Tidligere i dag spillede Tyskland og Polen den vigtige kamp om 7.-8. pladserne, og her vandt Tyskland og er dermed sikker på en plads i OL-kvalifikationsspillet.