20/03-15   -   Pressemeddelelse

Imponerende fight mod Frankrig

Det blev til et knebent nederlag på 23-24 mod hjemmeholdet, da kvindelandsholdet spillede den første kamp ved Golden League-turneringen i Frankrig.

Tribunerne i franske Dijon var fyldt godt op til aftenens kamp mellem Danmark og Frankrig. En kamp, der samtidig var debut for både landstræner Heine Eriksen og assistent Allan Heine samt flere af de danske spillere. Dette til trods blev det en både spændende og velspillet kamp, hvor et fransk hold i stærkeste opstilling fik kamp til stregen og først i de sidste minutter sikrede sig sejren på 24-23 efter dansk føring ved pausen 15-14.

Kampen startede i et højt tempo, hvor Danmarks rutinerede startopstilling måtte knokle over for et hårdt spillende fransk forsvar, men trods de fysiske klø bragte Danmark sig foran fra kampens start.

Føringen holdt til midtvejs i første halvleg, hvor franskmændene indhentede Danmark. Omkring dette tidspunkt foretog Heine Eriksen flere udskiftninger, hvor mange af de unge - og i A-landsholdssammenhæng - uprøvede spillere fik chancen. Chancen greb de, og sammen med en målfarlig Ann Grete Nørgaard, der satte fem mål ind i første halvleg, kunne Danmark gå til pause foran 15-14.

Stærk dansk fight

Rikke Poulsen afløste Sandra Toft i målet til anden halvleg, og spændingen fortsatte. De franske kvinder havde det ikke let mod Danmarks forsvar, selvom Line Jørgensen, Stine Jørgensen og Susan Thorsgaard i midterblokken ikke har haft mange træninger til at finde rytmen. Også på straffekast fejlede franskmændene, hvor de brændte to skud på Toft i første halvleg og gentog to afbrændere på Poulsen i anden.

Kampen forblev meget jævnbyrdig og var med ti minutter tilbage af kampen helt lige, 21-21. Men Rikke Poulsen bevarede køligheden, og hun imponerede med en vanvittig dobbeltredning, der forhindrede Frankrig i at komme foran med to mål tre minutter før tid. Desværre formåede de danske piger ikke at hente den franske et måls-føring, og de måtte gå fra banen med nederlaget, 23-24.