Få dit eget presserum

21/03-15   -   Pressemeddelelse

Norge løb fra Danmark

Det danske A-landshold blev til gengæld udfordret mod et velkørende norsk hold, der særligt i anden halvleg satte Danmark på plads ved Golden League-turneringen i Frankrig.

Heine Eriksens tropper kæmpede det bedste, de havde lært, men dagens modstander ved Golden League, Norge, var overlegne, særligt i anden halvleg, hvor de løb fra danskerne og vandt 32-23 efter føring 15-11 ved pausen.

I første halvleg hang det danske hold ellers godt på og formåede at holde nogenlunde trit med det norske tempo. Selv om Norge efter 4-4 kom foran 13-8, så reducerede et hårdtarbejdende og godt, dansk angreb til 11-13 med et par minutter igen. Desværre udbyggede Norge til fire måls-føring, 15-11, inden pausefløjtet.

Effektiv norsk kontra

Efter pausen skruede Norge yderligere op, mens det danske angreb faldt lidt i niveau. Den norske kontramaskine kørte løs, og på scoringstavlen blev afstanden mellem de to hold bare større og større, over 19-12 til 25-15 og 28-17. De danske håndboldkvinder gav dog ikke op, og de viste stor vilje og fik reduceret til 21-29, inden slutfløjtet lød ved norsk føring 32-23.

Men Heine Eriksens sammensatte hold af rutinerede og nye spillere bød ind over hele banen, og truppen blev oven i købet udfordret af, at både Stine Bodholt Nielsen måtte udgå efter at have vredet om på foden, og Cecilie Greve måtte forlade banen for at få is på ryggen.

Søndag venter Polen med danske Kim Rasmussen ved roret klokken 13.30.