30/03-15   -   Pressemeddelelse

Flot comeback sender Skjern i finalen

Skjern vendte lørdagens første pokalsemifinale på hovedet efter pause

Efter at være gået til pause bagud 13-9 til de danske mestre fra KIF Kolding København lykkedes det for Skjern Håndbold at få vendt lørdagens første pokalsemifinale i Gigantium til sejr på 26-23.

KIF, der også er forsvarende pokalmestre, måtte stille op uden knæskadede Lasse Andersson og forsvarsklippen Lars Jørgensen, som døjer med en betændt akillessene, men det så ikke ud til at genere mestrene før pausen, hvor de blandt andet på forrygende scoringer fra Kasper Irming og veteranen Lasse Boesen hele tiden var et par skridt foran de hårdt kæmpende vestjyder.

Og da Martin Dolk efter udløb af en spillemæssigt noget ujævn 1. halvlegs 30 minutter sendte et straffekast ind til pauseføring 13-9, troede størsteparten af de 3950 tilskuere i Aalborg, at kampen var afgjort.

Men det var den altså ikke.

Skjern fik stivet forsvaret af foran en stærkere og stærkere spillende Kristoffer Laursen og det førte en række hurtige kontramål med sig.

Henrik Møllgaard styrede suverænt det etablerede angreb, hvor Nikolaj Markussen trådte i karakter som afslutter, og midt i 2. halvleg var der kontakt mellem de to hold.

KIF begyndte at betale prisen for sin smalle trup og i kampens sidste kvarter var det tydeligt, at Skjern havde flest ressourcer at gøre med.

Vestjyderne havde ikke alene støtte fra deres eget medbragte tilskuere. Også den neutrale del af publikum rejste sig og hyldede vestjyderne. Forfriskende nok helt spontant og uden opfordring fra halspeakeren.

Lasse Mikkelsen og Henrik Møllgaard scorede hver fem gange for Skjern Håndbold, mens Kasper Irming nåede samme antal scoringer for de detroniserede pokalmestre.