30/03-15   -   Pressemeddelelse

Ærkerivaler mødes i pokalfinalen

Team Tvis Holstebro med en suveræn Jonas Larholm i spidsen havde intet besvær med at besejre Aalborg håndbold

Søndagens finale i Santander Consumer Bank Final 4 kommer til at stå mellem de evige rivaler fra Skjern Håndbold og Team Tvis Holstebro.

Det blev konsekvensen, efter at TTH vandt en suveræn sejr på 28-21 over Aalborg Håndbold i lørdagens anden pokalsemifinale efter en kamp, der reelt kun var spændende i det første kvarter.

Midt i 1. halvleg trak Team Tvis Holstebro afgørende fra, og ved pausestillingen 14-7 kunne selv de mest entusiastiske nordjyske tilskuere tydeligt fornemme, at deres hold trods hjemmebanefordel var aldeles chanceløst mod et Holstebro-mandskab, der primært havde to esser på hånden.

Først og fremmest havde træner Klavs Bruun Jørgensen sat sit forsvar eminent op. Aalborg-spillerne blev mødt langt fremme på banen, hvor TTH'erne gang på gang lokkede dem til at tage de forkerte beslutninger med TTH bolderobring og ukvalificerede Aalborg-afslutninger som resultat.

Og i banens modsatte ende viste Jonas Larholm den klasse, der altid har knyttet sig til ham men som kun alt for sjældent er kommet til fuld udfoldelse.

Larholm styrede Team Tvis Holstebros angrebsspil med stort overblik og svenskeren satte en gevaldig trumf på, da han i 1. halvlegs sidste sekund drønede læderet ind bag en chanceløs Søren Westphal.

Efter pausen gik det helt galt for det tilsyneladende selvtillidsramte Aalborg-mandskab, der ved 18-8 for første gang måtte se sig ti mål bagud. Da var der spillet fem minutter af 2. halvleg.

Larholm var stadig master mind i det vestjyske angreb, flot fulgt op at sine to backs Peter Balling og især Allan Damgaard. Men den smukkeste scoring i den fase af kampen stod Patrick Wiesmach for, da han fra højre fløj sendte en teknisk sukkerbal ind med gevind i toppen af målet.

Men bedst som det så allerværst ud for Aalborgspillerne, smed hjemmeholdet alle hæmninger over bord og gik i gang med en jagt, der mindede om december måneds ligakamp mellem de to mandskaber, hvor nordjyderne vandt med et mål i Holstebro efter at have været bagud 21-12 midtvejs i 2. halvleg.

Så galt gik det ikke for Team Tvis Holstebro denne gang - og Aalborg kom aldrig nærmere end fire mål ved 21-17, før TTH fik sat skik på kampens forløb igen.