29/03-15   -   Pressemeddelelse

Skjern pokalmester efter intens finale

Skjern håndbold afgjorde en medrivende pokalfinale i slutminutterne

Skjern Håndbold hjemførte klubbens første trofæ i 15 år, da holdet søndag vandt en spændende, jævnbyrdig men ikke specielt kønt spillet finale i Santander Consumer Bank Final 4 med 24-20 over Team Tvis Holstrbro.

En følelsesmættet kamp, der først fandt sin afgørelse i slutfasen.

De to mandskabers ekstraordinært store indbyrdes kendskab med dertil hørende gensidig respekt satte sit tydelige præg på 1. halvleg, hvor måltavlen kun tre gange viste to måls forskel på hold.

Hos Skjern fortsatte Kristoffer Laursen i målet på samme høje niveau som i slutfasen af lørdagens semifinale mod KIF Kolding København, men i forhold til redningsprocent blev han overgået af Rasmus Lind, der viste storspil i TTH målet.

Efter et kvarter var det faktisk kun den uhyre stærkt spillende Lasse Mikkelsen, der havde formået at passere den stærke Tvis-keeper.

I det hele taget havde begge angreb svært ved at overspille de to kontant spillende forsvar, og det fortæller lidt af historien, at såvel Skjerns forsvarsankermand, Thomas Klitgaard, som hans kollega i den modsatte ende, Søren Tau, begge havde høstet to udvisninger, da der var spillet 20 minutter.

Mod halvlegens slutning kom Jakob Green Jensen ind og gjorde med tre scoringer en forskel hos Team Tvis Holstebro, som indtil da havde haft de tre venstrehåndsspillere Patrick Wiesmach, Peter Balling og Simon Birkefeldt som deres farligste våben.

Og hos Skjern satte træner Ole Nørgaard den blot 17 årige Emil Bergholdt ind til hvad der i forhold til forsvarsspil skulle vise sig at blive en imponerende debut på allerøverste niveau.

Skjern fik et tydeligt overtag i starten af 2. halvleg, hvor de grønblusede kom foran med 17-15, før TTH med tre scoringer i træk endnu engang vendte kampen.

Den ikke specielt smukt spillede finale stod og vippede i en intens atmosfære af fight, nerve og en uhyrligt mængde tekniske fejl og misbrugte chancer.

Søren Pedersen, der i pausen afløste Kristoffer Laursen i Skjern-målet havde seks store redninger i kampens sidste ti minutter - og det blev kampafgørende.

I stedet for at Team Tvis Holstebro med en føring på 19-18 kunne bringe sig to mål i front, sluttede en periode isoleret set med Skjern gevinst med 6-1 og finalesejr på 24-20.

Skjern Håndbolds topscorer med ni mål, Lasse Mikkelsen, blev kåret som Årets Pokalfighter.